21 juuni 2017

Riigikohus võttis vee tariifivaidluse töösse

Ülemiste veepuhastusjaam  Foto: Andras Kralla

Riigikohus otsustas võtta menetlusse AS Tallinna Vesi kassatsioonkaebuse tariifivaidluses konkurentsiametiga, teatas ettevõte börsile.

Menetlusse võtmine tähendab, et vaidlus veeettevõtte ja konkurentsiameti vahel jätkub kõrgeima astme kohtus. Tänavu veebruaris esitas Tallinna Vesi riigikohtule kassatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtu 26. jaanuarist 2017, millega kohus andis õiguse konkurentsiametile.

Tallinna Vesi saab konkurentsiameti ettekirjutusega nõutud tariifide langetamist edasi lükata vaidluse lõpliku lahendamiseni, sest kohtud on andnud ettevõttele õiguskaitse. Vaidluse ajaks on peatatud ka kahjunõude menetlemine, mille Tallinna Vesi esitas konkurentsiameti vastu 2014. aastal.

Konkurentsiamet on alates 2011. aasta maist keeldunud rahuldamast Tallinna Vee hinnataotlusi. 2011. aasta oktoobris tegi konkurentsiamet Tallinna Vele ettekirjutuse tariifide vähendamiseks. Konkurentsiamet ei ole oma seisukohta muutnud hoolimata sellest, et Eesti kohtud on tunnistanud Tallinna Vee ja Tallinna linna vahel 2001. aastal sõlmitud teenuslepingu tariife puudutava osa halduslepinguks.

Tallinna Vesi on seisukohal, et halduslepingut peab riik haldusmenetluse seaduse alusel järgima kuni lepingu muutmise või kehtetuks tunnistamiseni.

Paralleelselt ning eraldiseisvana kohalikust kohtuvaidlusest on käimas rahvusvaheline vahekohtumenetlus, kus on tänavu oodata ka otsust.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806