Tallinn võitleb velotaksode vastu

Velotakso hoiatusmärk
Velotakso hoiatusmärk Nunne tänaval

Kesklinna valitsuse tellimusel paigaldati Tallinna vanalinna üheksa märki velotaksodest eemalehoidmiseks.

„Velotaksode problem on kestnud juba aastaid ning on kahetsusväärne, et me pole seda suutnud korralikult kontrolli alla saada,“ kommenteeris Tallinna kesklinna vanem Taavi Pukk pressiteate vahendusel.

Linnavalitsust häirib, et velotaksod küsivad kõrgeid teenustasusid ning eiravad liiklusreegleid.

Hoiatusmärgid paigaldati peamistele turistide liikumismarsruutidele vanalinna jalakäijate alal: Harju ja Müürivahe ristmikule, Niguliste ja Harju ristmikule, Väike-Karja ja Pärnu maantee ristmikule, Viru ja Aia ristmikule, Pagari ja Laia ristmikule, Nunne ja Laia ristmikule, Dunkri ja Rataskaevu ristmikule, Vana-Viru ja Viru ristmikule, Suur-Karja ja Müürivahe ristmikul.

Valitsus kiitis oma 15. juuni istungil heaks autoveoseaduse eelnõu, millega muudetakse ka ühistranspordiseadust. Vastuvõtmise puhul tekib ka velotaksode juhtidele nõue omada teenindajakaarti. Samuti saab Tallinna linn hakata hindama sõiduki ohutust ja mugavust ning linnavalitsuse nõudeid rikkuvaid velotakso-ettevõtteid ootab kuni 3200 eurone trahv. Seadus jõustub kõige varem 1. detsembrist 2017 ning avaldab velotaksomajandusele reaalset mõju alles järgmisel suvel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised