16. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn võitleb velotaksode vastu

Velotakso hoiatusmärk Nunne tänaval
Foto: Raepress
Kesklinna valitsuse tellimusel paigaldati Tallinna vanalinna üheksa märki velotaksodest eemalehoidmiseks.

„Velotaksode problem on kestnud juba aastaid ning on kahetsusväärne, et me pole seda suutnud korralikult kontrolli alla saada,“ kommenteeris Tallinna kesklinna vanem Taavi Pukk pressiteate vahendusel.

Linnavalitsust häirib, et velotaksod küsivad kõrgeid teenustasusid ning eiravad liiklusreegleid.

Hoiatusmärgid paigaldati peamistele turistide liikumismarsruutidele vanalinna jalakäijate alal: Harju ja Müürivahe ristmikule, Niguliste ja Harju ristmikule, Väike-Karja ja Pärnu maantee ristmikule, Viru ja Aia ristmikule, Pagari ja Laia ristmikule, Nunne ja Laia ristmikule, Dunkri ja Rataskaevu ristmikule, Vana-Viru ja Viru ristmikule, Suur-Karja ja Müürivahe ristmikul.

Valitsus kiitis oma 15. juuni istungil heaks autoveoseaduse eelnõu, millega muudetakse ka ühistranspordiseadust. Vastuvõtmise puhul tekib ka velotaksode juhtidele nõue omada teenindajakaarti. Samuti saab Tallinna linn hakata hindama sõiduki ohutust ja mugavust ning linnavalitsuse nõudeid rikkuvaid velotakso-ettevõtteid ootab kuni 3200 eurone trahv. Seadus jõustub kõige varem 1. detsembrist 2017 ning avaldab velotaksomajandusele reaalset mõju alles järgmisel suvel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474