23 august 2017

Torm tekitas katusele 22 000 eurose kahju

Foto: Pixabay

Kortermajale viimase kahe aasta jooksul hüvitatud suurim tormikahju ulatub 22 000 euroni. If Kindlustus maksis selle summa välja aprillis tugeva tuule tõttu purunenud Tallinna katsue eest.

Keskmine kortermajale tekkinud tormikahju on 5000 eurot, avaldas If Kindlustus. Kindlustusseltsi varakahjude grupijuhi Piret Jõhviku sõnul näitab augustikuine tugev äikesetorm ilmekalt, kui oluline on see, et lisaks üksikutele korteritele oleks kindlustatud ka terve hoone.

„Kui kortermajal puudub kindlustus, tuleb näiteks tormis räsitud katuse remondikulud ühistul endal kanda. Just enne lähenevaid sügistorme tasuks mõelda, kas omavahenditest piisab ja kuidas kortermajaga toimunud õnnetuse korral kahjueelset olukorda taastada. Meil on näiteks ka kahe aasta tagune juhtum, kus tugev tuul kangutas kortermajal lahti katuse ja lennutas selle maja ette pargitud viiele sõiduautole. Kui ühistul on valitud lisaks vastutuskindlustuse kaitse, hüvitatakse ka sõidukitele tekkinud kahjud,“ selgitas Jõhvik.

If Kindlustuse viimase kahe aasta statistika järgi on ühistutele kõige rohkem kahjusid põhjustanud veeavariid, tormid ja vandalism, nagu grafiti ja välisuste lõhkumine. Kõige suuremat rahalist kahju on tekitanud tulekahjud. Kortermaja tulekahjust tekkinud suurim kahju ulatub tänavu 150 000 euroni.

Kui kortermajas ei ole ühistut, peavad korteriomanikud ise selle eest hoolitsema, et hoone ühiselt kindlustatud saaks.

Korteriühistu varakindlustus annab kindlustuskaitse ühisele varale nagu katus, trepikoda, torustik, elektrisüsteemid, kandvad seinad, vahelaed, liftid, keldrid, rõdud, aknad ning kütte-, ventilatsiooni- ja signalisatsioonisüsteemid. Vastutuskindlustuse kaitse võimaldab kahju hüvitamist ka teistele isikutele, näiteks naabermajadele, jalakäijatele ja korteriomanikele.

Möödunud aastal sai If Kindlustus korteriühistutelt 267 kahjunõuet, kõige rohkem Harjumaalt (176), Ida-Virumaalt (41), Tartumaalt (15) ja Pärnumaalt (11). Tänavu on ühistud Ifile kahjudest teatanud 115 korral, neist tugevast tuulest tingitud tormikahjudest viiel korral.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806