25. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi Keskus teenis ligi 13 miljonit eurot

Foto: Viimsi Keskus
Kogukonnapoe Viimsi Keskuse poolaasta brutokäive kasvas 11 protsenti võrreldes möödunud aastaga, ulatudes ligi 13 miljoni euroni.

Keskust külastati 2017. aasta esimeses pooles ligi 870 000 korda ja kokku sooritati üle 910 000 ostu, teatas keskuse omanik Tallinna Kaubamaja. Külastuste ja ostude arv kasvas vastavalt 6 ja 7 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS’i juhi Peeter Küti sõnul on hea meel tõdeda, et keskuse tulemused näitavad ka teisel tegevusaastal tugevat kasvu. „Üha kasvavas konkurentsiolukorras näeme, et argisteks asjatoimetusteks eelistatakse just kompaktseid ja mitmekülgseid kogukonna kaubanduskeskusi, kust saab teenused ja kauba kiirelt ning kvaliteetselt,“ lisas Kütt.

Küti sõnul on tarbijate huvi kasvanud eriti just kõrge lisandväärtuse ja kvaliteediga toidukaupade vastu, mistõttu on ka keskus pidevalt täiendanud gurmee- ja ökotoodete valikut. Tuntud kaubamärkide kõrval leiab Viimsi Keskusest ka mitmeid kohalikke ärisid.

Keskus teeb koostööd erinevate kohalike huviringidega. Lisaks toimuvad kaubanduskeskuses nii kontserdid, raamatuesitlused kui ka muud üritused, mis on kõikidele avatud.

Viimsi Keskus avati 2015. aasta augustis ja seal tegutseb ligi 14 000 m2 pinnal 40 kauplust, toitlustuskohta ja teenindusasutust. Keskuse juures on 300 kohaga parkla. Esimese tegevusaasta jooksul (august 2015 – august 2016) külastati keskust üle 1,7 miljoni korra ning sooritati üle 1,7 miljoni ostu. Keskuse esimese aasta brutokäive oli ligi 24 miljonit eurot.

Keskuse ankurüürnikuks on Tallinna Kaubamaja gruppi kuuluv Selver. Möödunud aastal pälvis Viimsi Keskus tähelepanu Leedus toimuval kinnisvarakonkursil Baltic Real Estate Awards, olles üks kolmest parimast 2015. aastal avatud kaubanduskeskustest Balti riikides.

Tallinna Kaubamaja Grupi aktsiad on alates 1996. aastast noteeritud Tallinna Börsil. 2016. aastal töötas grupi ettevõtetes keskmiselt 4 079 inimest.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474