Puidu kasutamine vähendab stressi

Männid
Okaspuud on aastasadu Eestis peetud väärt ehitusmaterjaliks, kuid viimase...

Esialgsed uuringud näidanud, et puidu kasutamine mõjub positiivselt nii inimese füüsilisele kui ka vaimsele tervisele, ütleb Texase Austini Ülikooli dotsent ning arhitekt Ulrich Dangel.

“Kuna seni on ehituses rõhku pandud õhukindlusele ehk kuidas hoida kokku maja kütte- ja jahutuskuludelt, siis seda tehes me tegelikult hoiame kinni ka kõiki toksiine, mida ehitusmaterjalid endas peidavad ning mida igapäevaselt sisse hingame,” rääkis Dangel Rahvusvahelisel puitarhitektuuri ja –inseneeria konverentsil.

Puidu kasutamine ehituses aitab seevastu hoone sisekliimat modereerida. Näiteks kui ruumis on liialt palju inimesi, aitab puit liigset niiskust sisse imeda ning kui ruumis on liialt kuiv õhk, eritab puit vajalikku niiskust. “Samuti on esialgsed uuringud näidanud puidu kasutamise positiivset efekti inimeste füüsilisele ning vaimsele tervisele, vähendades stressi ning takistades selle tekkimist,” lisas Dangel.

Inimesed veedavad umbes 96-98% oma ajast siseruumides. Dangel avaldas arvamust, et lähema 10 aasta jooksul hakkavad tellijad ja ehitajad puitu betoonile eelistama.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised