5. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Julianus: uusi võlgu raske kätte saada

Ülar Maapalu
Foto: Äripäev
Praeguses äärmiselt heas majanduskeskkonnas tekkinud makseraskusi on ülikeeruline lahendada, sest need on tingitud ületarbimisest ja –laenamisest, hoiatas Julianus Grupp.

Julianus Grupi juht Ülar Maapalu iseloomustas 2017. aastat kõigis riikides kui äärmiselt hea majanduskeskkonna ning väga hea tööturu olukorraga aastat, mistõttu laekusid hästi ka eelmise kriisi ajal tekkinud võlad. „Tänasel krediiditurul on olukord vastupidine. Võlgu tekib küll vähe, kuid need võlad, mis üles kerkivad, ei lahene väga kergesti,” kommenteeris Maapalu. “Tarbimislaenude võlasummad ei ole tekkinud mitte ootamatust töökoha kaotusest, vaid enamasti ülelaenamisest.“

Maapalu märkis, et sellest olukorrast välja tulemine nõuab võlgu jäänud inimeselt suurt pingutust. “Lisaks on keskmine võlasumma kolm korda suurem kui 2009. aastal. Kasvanud on nende isikute hulk, kellel on mitu aktiivset võlga, mis omakorda näitab teatud juhtudel puudulikku taustakontrolli.“

Alanud aastal ootab Maapalu inkassoturul pigem rahulikku perioodi. “Kõik võimalikud konsolideerumised on toimunud, võlanõuete maht ei ole väga suur ning toimub pikk ja kannatlik töö laekumiste tagamiseks,“ põhjendas ta.

Lõppenud 2017. aasta oli Julianus Grupile kõigi aegade edukaim. Baltimaade suurim inkassoettevõtete grupp tõi Eesti, Läti ja Leedu klientidele tagasi üle 28 miljoni euro, mis on 25 protsenti rohkem kui 2016. aastal.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474