Uued nõuded ehitajate pädevusele

Ehitusvalkonna kutsepõhise pädevuse tõendamisest räägivad volitatud ehitusinsener ja EstKONSULT juht Heiki Meos ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ehitustegevuse valdkonnajuht Ivo Jaanisoo.

Selle aasta keskel lõpeb ehitusvaldkonnas üleminekuperiood, mille järel saab projekteerimise, ehitusprojekti ekspertiisi, ehitusuuringute, ehitise auditi, projekteeritavale hoonele energiamärgise andmise, energiaauditi tegemise ning omanikujärelevalve tegevusaladel pädevust tõendada vaid vastava kutsetunnistusega.

Siiani kehtinud ehitusvaldkonna kvalifikatsiooni regulatsioon kirjeldas täpselt, milline kutsetunnistus igale tegevusala alaliigile vastab. Alates 1. jaanuarist 2018 sellist ühest kirjeldust enam ei ole ning isiku kvalifikatsiooni kirjeldatakse kutsestandardis. Lisaks tulevad kutsestandardist piirangud näiteks ehitise tüübile või keerukusele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised