27. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus seadus: kahjunõue korteriühistule

Foto: Pixabay
Selle asemel, et nõuda kahju sisse ühelt korteriomanikult, saab uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse kohaselt hageda korteriühistut.

Haiged ja liiga lähedad kasvavad puud kujutavad endast hoonele tõsist ohtu, manitseb Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL).

Notar Priidu Pärna räägib uuest korteriomandi- ja korteriühistuseadusest kinnisvarauudised.ee veebiseminaril, mis toimub 14. veebruaril. Veebiseminar on järelkuulatav nädal aega. Registreerida saab SIIT.

Iseäranis suure tormiga võib taoline puu murduda - kannatada võivad hoone, parkivad autod, halvimal juhul ka inimesed, hoiatas EKÜL juhatuse liige ja õigusosakonna juht Urmas Mardi. Samal ajal ei taju paljud elanikud hooldamata kinnistust ja haigetest puudest tekkivat ohtu. Näiteks hiljuti läks üks Jõhvi korteromanik puu maharaiumise otsuse pärast ühistu vastu lausa kohtusse.

Kui varasemalt andis seadus võimaluse kinnistul toimunud õnnetuse korral hageda ka ainult üht korteriomanikku, siis korteriomandi- ja korteriühistuseaduse kohaselt kehtib korteriomanike ühine vastutus ja mistahes kahju puhul saab esitada nõude korteriühistule.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474