27 jaanuar 2018

Uus seadus: kahjunõue korteriühistule

Foto: Pixabay

Selle asemel, et nõuda kahju sisse ühelt korteriomanikult, saab uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse kohaselt hageda korteriühistut.

Haiged ja liiga lähedad kasvavad puud kujutavad endast hoonele tõsist ohtu, manitseb Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL).

Notar Priidu Pärna räägib uuest korteriomandi- ja korteriühistuseadusest kinnisvarauudised.ee veebiseminaril, mis toimub 14. veebruaril. Veebiseminar on järelkuulatav nädal aega. Registreerida saab SIIT.

Iseäranis suure tormiga võib taoline puu murduda - kannatada võivad hoone, parkivad autod, halvimal juhul ka inimesed, hoiatas EKÜL juhatuse liige ja õigusosakonna juht Urmas Mardi. Samal ajal ei taju paljud elanikud hooldamata kinnistust ja haigetest puudest tekkivat ohtu. Näiteks hiljuti läks üks Jõhvi korteromanik puu maharaiumise otsuse pärast ühistu vastu lausa kohtusse.

Kui varasemalt andis seadus võimaluse kinnistul toimunud õnnetuse korral hageda ka ainult üht korteriomanikku, siis korteriomandi- ja korteriühistuseaduse kohaselt kehtib korteriomanike ühine vastutus ja mistahes kahju puhul saab esitada nõude korteriühistule.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806