Uus seadus: kahjunõue korteriühistule

Kortermajad
Kortermajad

Selle asemel, et nõuda kahju sisse ühelt korteriomanikult, saab uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse kohaselt hageda korteriühistut.

Haiged ja liiga lähedad kasvavad puud kujutavad endast hoonele tõsist ohtu, manitseb Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL).

Iseäranis suure tormiga võib taoline puu murduda - kannatada võivad hoone, parkivad autod, halvimal juhul ka inimesed, hoiatas EKÜL juhatuse liige ja õigusosakonna juht Urmas Mardi. Samal ajal ei taju paljud elanikud hooldamata kinnistust ja haigetest puudest tekkivat ohtu. Näiteks hiljuti läks üks Jõhvi korteromanik puu maharaiumise otsuse pärast ühistu vastu lausa kohtusse.

Kui varasemalt andis seadus võimaluse kinnistul toimunud õnnetuse korral hageda ka ainult üht korteriomanikku, siis korteriomandi- ja korteriühistuseaduse kohaselt kehtib korteriomanike ühine vastutus ja mistahes kahju puhul saab esitada nõude korteriühistule.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised