9 mai 2018

Vaata, kuidas töötab tark läbipääsususteem

Foto: Tallinna Sadam

Kolmapäeval, 9. mail käivitub sõiduautodele ja bussidele Tallinna Sadama D-terminalis automaatset numbrituvastust ja liiklusjuhtimist võimaldav Targa Sadama süsteem, mis läks kokku maksma 10,5 miljonit eurot.

Targa läbipääsusüsteemi väljaarenduse juures olid Tallinna Sadama partneriteks mitmed tuntud ettevõtted. Tarkvara töötas välja Nortal, seadmed tarnis Hansab, üldehitustööd tegi Lemmikäinen/YIT Eesti Infra ja liikluslahenduse projekteeris K-Projekt, avaldas Tallinna Sadam kinnisvarauudised.ee-le.

Uue liikluse juhtimissüsteemi Tark Sadam kasutuselevõtuga muutus D-terminalis sõiduautode check-in ala asukoht. Uus check-in ala koos värskelt rajatud pääslatega paikneb Kadrioru poolses küljes. Automaatsele numbrituvastuse tulemusel suunatakse broneeringuga autojuht õige check-in’i kioski juurde ning seejärel juba laevalepääsuks mõeldud õigele sõidurajale. Automatiseeritus kiirendab laevale pääsu protsessi, kuid vajab esimestel nädalatel harjumist ning autojuhtidel kindluse mõtets lisaaja varumist.

Uus liiklusskeem sõiduautodele ja reisibussidele on saadaval ka Tallinna Sadama kodulehel www.ts.ee/autoga-laevale ja Tallinki kodulehel https://www.tallink.ee/et/tallinna-d-terminal.

Vanasadama A-terminali poolel on Targa Sadama süsteem käigus juba alates 2017. aasta sügisest ning D-terminali kaudu reisivad veokid kasutavad tarkvaralahendust alates 11. aprillist 2018. Neile, kes lähevad Tallinki laevadele jalgsi, Targa Sadama süsteemi käivitumisega muudatusi ei kaasne.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806