Viljar Arakas: pole vaja kaevikus istuda ja kriisi oodata

Eelmisel nädalal teatas EfTEN, et plaanib aasta teises pooles korraldada uue aktsiate emissiooni. EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas ütleb intervjuus, et kuigi riskid on kinnisvaraturul suurenenud ja keskpankade poliitika võib turuosalisi kõvasti üllatada, näevad nad turul vaakumit, mis pakub võimalusi.

Aasta aega tagasi ütlesite, et võib-olla oleme sisenemas aega, kus parim investeering on see, mida sa ei tee. Kas nüüd on pilt helgem?

Ei ole. Riskid on kinnisvaraturul suurenenud ja see üheksa-aastane supertsükkel on pöördumas, kus intressid ainult langesid. Kinnisvara on finantseerimisest hästi mõjutatud ja sellele väga tundlik. Me arvame, et riskid on jätkuvalt suured, aga me ikkagi leiame neid sobivaid objekte, kuhu investeerida. Kindlasti on neid kordades vähem, kui oli näiteks kaks-kolm aastat tagasi. Tahame kindlasti oma ettevõtet arendada, mitte teda jätta seisma ja olemasolevaid objekte hoidma. Investeerime, aga ettevaatlikult.

Loe edasi Äripäevast.

Viljar Arakas Efteni kontoris   Foto: Andres Haabu
Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806