Autor: kinnisvarauudised.ee • 22. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koduhinnad on tõusnud üle 6 protsendi

Statistikaameti eluaseme hinnaindeks tõusis esimeses kvartalis aastaga 6,6 protsenti, kasv puudutab siiski vaid Tallinna ümbrust, Pärnut ja Tartut.

Möödunud aasta esimese kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 6,7 ja majade hinnad 6,2 protsenti. Sealjuures tõusid Tallinna korterite hinnad 6,8 ning Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 9,8 protsenti, ent langesid ülejäänud Eestis 0,5 protsenti.

Hinnatõusu liikumiseset Tallinnast läbiümbrusse ja teistesse suurematesse linnadesse annab veelgi paremini märku võrdlus eelmise, 2017. aasta viimase kvartaliga. Nimelt jäid Tallinna korterite hinnad võrdlemisi samale tasemele, sellal kui Harjumaal, Pärnus ja Tartus kasvasid need 4,6 protsenti. Aastalõpuga võrreldes tõusid korterite hinnad ka mujal Eestis: 6,1 protsenti.

Kui pelgalt ruutmeetrihinna võrdlemise kõrval võtta arvesse ka muid eluaseme ostmisega seotud teenuseid, kapitaalremondi hindu ja kodukindlustust, siis on eluasemed aastaga kasvanud 9,8 protsenti ning aastalõpuga võrreldes 4,4 protsenti.

FOTO: Meeli Küttim
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474