Autor: Tõnu Toompark • 18. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: 95% kasutusloa saanud eluruumidest asub kolmes maakonnas

Foto: Pixabay
2018 II kvartalis sai Eestis kokku kasutusloa 457 elamut. Neis elamutest 65% ehk 296 asuvad Harju maakonnas. Valminud eluruumide arv oli 1867. Valminud eluruumidest asus Harju maakonnas 77% ehk 1444 eluruumi.

Harju maakonna kõrval oli suurem valminud elamute arv Tartu ja Pärnu maakondades, kus kasutusloa sai vastavalt 64 ja 35 eluruumi. Nii jääb muude maakondade jaoks vaid 62 valminud elamut.

Tartu maakonnas valmis 2018 II kvartalis 250 ja Pärnu maakonnas 72 eluruumi. Harju-Tartu-Pärnu maakondades valmis 2018 II kvartalis kokku 1867 eluruumi ehk 95% kõikidest Eestis valminud eluruumidest.

Tallinnas-Tartus-Pärnus on valminud eluruumide puhul enamasti tegemist korteritega korterelamutes ehk ühes elamus on suurem arv eluruume. Neist suurlinnadest väljaspool on valminud eluruumid valdavalt ühepereelamud, kus ühes elamus on üks eluruum.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474