Kuula: ohumärgid Eesti kinnisvaraturul

Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark rääkis Eesti kinnisvaraturul kuhjuvatest probleemidest ning nende mõjudest rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

"Eesti kinnisvaraturg on eelkõige Tallinn: muude piirkondade murekohad saavad Tallinnast alguse," ütles Toompark. "Esimese murekohana tuleb pähe pakkumiste arv, eelkõige uute korterite turul. Praegu on nende pakkumiste arv kuskil kolmandiku peal kogu kortertehingute arvust. USA-s on uusarenduste osakaal kuskil 10 %."

"Viimased neli-viis aastat on kehtinud printsiip, et kõik, mis müüki tuleb, ostetakse ka ära. Tallinnas on täna pakkumises 3500 uut korterit, aga Tallinna elamufond on natuke üle 200 000: need proportsioonid ei ole päris head."

"Praegu on eelmüügi perioodid juba veninud, juba on projekte, mis on ehitusse lükatud juba nii, et eelmüüke pole suudetud teha. Finantseerija jaoks pole see väga rõõmustav. 2019. aastal võime juba näha projekte, mida ehitusse ei pandagi," rääkis Toompark.

Saatejuhid on Aivar Hundimägi ja Priit Pokk.

Kuula Tõnu Toomparki alates 48.12.

">

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised