Autor: Tiina Saar-Veelmaa • 19. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus põlvkond pigem üürib kui ostab kodu

Eesti kinnisvaraturg on üürimajadeks valmis, kinnitas Äripäeva raadio hommikuprogrammis Lumi Capitali partner Martin Rekor. Tema sõnul eelistavad inimesed üha enam vabadust, selle asemel, et siduda end pikaajalise laenukohustusega.
Manufaktuuri kvartali üürimajad
Foto: Lumi Capital

Üürimajade arendusega tegeleva Lumi Capitali partner Martin Rekor rääkis hommikusaates, et üürimajaturg tundus olevat siinse kinnisvarasektori kasutamata võimalus, samas kui mujal maailmas pole rendipinnal elamine sugugi haruldane.

“Näiteks Soomes on on tervislik, vähereguleeritud ja hästitoimiv üüriturg ehkki minevikus oli tegemist riigiga, kus ajalooliselt suur osa inimestest ise koduomanikud. Muutused tulid aastakümnetega, eriti suur mõju oli viimasel kümnendil. Tänaseks on Helsingis juba üürnikke rohkem kui omanikke. Ka Tallinn pole saar keset ookeani, maailmas toimuv jõuab lõpuks ka siia,” selgitas Rekor.

Ka Eestis on Rekori hinnangul omandiusk nõrgenemas. “Autode puhul kasutatakse meelsasti sõidujagamist, büroosektoris on rentimine juba tavaline, nüüd on muutumas trendikaks büroojagamise teenus. Noorema põlve jaoks tundub jutt enda korteri omamisest nagu teiselt planeedilt. Nii palju muud ägedat on teha – reisida, sõpradega aega veeta!”

Lumi Capitali kogemuse põhjal on üürihuvilisi kliente siiski erinevas vanuses ja eri taustaga. “On neid, kes tegelikult saaksid endale isiklikku elupida lubada, aga on ka neid, kes ei taha pangalaenu makstes elada.”

Milline on tänapäevane üüriteenus, kas ja kui palju on üürimine kallim omamisest? Kuula Äripäeva hommikuprogrammi.

Intervjuu Martin Rekoriga algab 49.48. Küsimusi esitab Tiina Saar-Veelmaa.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474