Autor: kinnisvarauudised.ee • 18. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

City24: uute kodude buum kandub Haaberstisse

Hea elukeskkond ja soodsad hinnad tõmbavad Tallinna kinnisvarabuumi keset üha rohkem Haabersti uusasumitesse, näitab City24 uusarenduste analüüs.
Sel aastal valmivad uusarendused Haaberstis
Foto: Endover

"Iga neljas Haaberstis müüdud korter on kas päris uus või kuni paari aasta vanune," rõhutas City24 tegevjuht Karin Noppel-Kokerov uusarenduste portaali avamisel. "Ostjate nõudmised kodu ümbritsevale elukeskkonnale kasvavad iga aastaga, inimesed hakkavad mõistma et korterit ümbritsev linnaruum on osa kodust."

Inimesi, kes hindaks kõrgelt akna all asuvat suurt asfalteeritud parkimisplatsi ja kõrval asuvat magistraali, jääb Noppel-Kokerovi hinnangul üha vähemaks. "Tänane koduostja peab palju olulisemaks, et kodu oleks kvaliteetne ning seda ümbritseks turvaline ja meeldiv linnaruum koos vähese liiklusmüra ja värske õhuga," märkis ta. "Haabersti uusasumid pakuvad seda koos Tallinna peaaegu kõige soodsamate hindadega."

Haabersti uute korterite keskmiselt 1750-eurone ruutmeetrihind jäi Tallinna uute korterite keskmiselt 2025-eurosele ruutmeetrihinnale märgatavalt alla. Uute korterite ruutmeetrihind ületab keskmist hinda Haaberstis vaid 5 protsenti, samas kui Tallinnas keskmiselt ületab uue korteri ruutmeetrihind järelturukorterit hinda Swedbanki andmeil ligi kolmandiku.

"Sel aastal Haabersti uute korterite hinnad pigem kasvavad, sest ehitustempo aeglustub ja ostusurve kasvab," prognoosis Noppel-Kokerov.

City24 uusarenduste portaali andmeil on Haaberstis praegu müügis 349 uut korterit. Kokku on Tallinna uusarendustes müügil ligi 2100 uut korterit, nende jagunemine linnaosade kaupa on toodud allolevas tabelis.

Foto: City24
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474