Autor: Allan Rajavee • 19. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KV ja City24 pandi müüki?

Lisatud mõlema portaali kommentaar!
Eesti tehinguturu hooaja võib avada Margus Linnamäe: Aripäevale teadaolevalt on müügis talle kuuluvad kuulutusteärid.
Foto: Kinnisvarauudised

Panganduskuluaarides liigub informatsioon, et müügis on Margus Linnamäele kuuluvad kuulutuseärid, näiteks City24, KV.ee, osta.ee ning samasugused Läti ja Leedu kuulutusteportaalid. Teadaolevalt on nende kuulutusteportaalide vastu huvi üles näidanud mitu välisinvestorit.

Varem oli kuulutusteäri Eesti Meedia kontserni osa ja andis lõviosa selle kasumist. Balti kuulutusteportaalid viidi mõni kuu tagasi Eesti Meedia restruktureerimise käigus Media Investments & Holding OÜ omandusse. Selle ettevõtte juhtkonnas on Sven Nuutman, Margus Linnamäe ja Kristel Volver.

„Oleme ise ka kuulnud, et me neid (kuulutusteportaale – toim) müüme. Ega mul siin midagi tarka polegi öelda, sest kuulujutte me ei kommenteeri,“ märkis UP Investi juhatuse liige Sven Nuutman.

KV.ee portaali juht Tarvo Teslon ütles Kinnisvarauudistele, et sel teemal annab kommentaare ainult Nuutman. City24 tegevjuht Karin Noppel-Kokerov saatis järgneva vastuse: "Igasugused tehingud aktsiatega on omaniku kommenteerida, City24 tegevjuhtkond vastutab selle eest, et iga aktsia oleks võimalikult väärtuslik. Lojaalse ja suure kasutajaskonna taga seisavad tugev kaubamärk, arvestatav turuosa ja parim kasutajakogemus, mille arendamine nõuab firma tegevtiimilt igapäevast tihedat tööd. City24 igapäevatöö jätkub sama pingelises rütmis, et olla edaspidigi Eesti tõhusaim portaal kinnisvara ostjate ja müüjate kokkuviimiseks."

Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Peep Sooman, kes on City24 ja KV.ee koondumist ühe omaniku kätte varem kritiseerinud, tõdes, et praegu ei tohiks sündmustest ette rutata. Kui tehing peaks sündima, siis kindlasti mitte enne konkurentsiameti heakskiitu. Praegu menetleb Konkurentsiamet mitme kinnisvarabüroo kaebust, et erinevate ettevõtete kaudu ühele omanikule kuuluvad portaalid on kuritarvitanud monopoolset seisundit

Sooman ütles, et ideaalne oleks, kui City24 ja KV.ee läheksid eri omanikule. „Nii tekiks terve konkurents, kus lisaks Ekspress Grupi ja kinnisvarafirmade portaalile kinnisvara24 tekiks veel kaks sõltumatut portaali.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474