Autor: kinnisvarauudised.ee • 17. aprill 2019

Ajaloolane: kirikute ja mõisate tuleohutus tuleb üle vaadata

«Notre Dame’i õppetund võiks olla ehk see, et ka meie vanade mõisate ja kirikute tuleohutus tuleb üle vaadata,» ütles ajaloolane Jaak Juske Postimehele.

Autor: Wikipedia

Kõige ohtlikum on tema sõnul pööning, kus on vanad kuivad talad ning sajandite jooksul kogunenud tolm. «Seal on ka elektrikaablid. Piisab ainult väiksest sädemest, et kogu kupatus maha põletada,» sõnas Juske.

Tulekul Tuleohutuskonverents 2019! 07. mail 2019 Öpiku Konverentsikeskuses, Ülemiste Citys Konverentsil jagatakse järgimist väärt kogemusi ja nõuandeid, pakutakse vastuseid põletavamatele küsimustele ja suurt pilti tuleohutusturul toimuvast. Registreeru SIIN.

Teadaolevalt puhkes Pariisi Jumalaema kirikus tulekahju ehitustööde tõttu ja ka viimased suuremad põlengud Tallinna vanalinna kirikutes said alguse renoveerimise ajal. 2002. aastal süttis Pühavaimu kiriku taastamistööde ajal kirikutorn, kuid veelgi olulisem oli 1982. aastal puhkenud tulekahju Niguliste kirikus.

«Kui võtame Tallinna vanalinna kirikud, siis nad kõik on ajaloos põlenud, mitmed neist korduvalt,» ütles ta ja lisas, et põhjus on olnud kas sõda või lihtsalt süttimine.

Loe pikemalt Postimehest.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474