Autor: Kristi Kool • 8. mai 2019

Avati Eesti esimesed üürimajad

Täna avati pidulikult Eesti esimesed professionaalse haldusteenusega üürimajad Lumi Kodud. Eesti kinnisvaraturul puudus seni üürilahendus, mis pakuks kaasaegset ning stabiilset, spetsiaalselt pikaajaliseks kasutamiseks arendatud elukeskkonda.
Foto: Kinnisvarauudised

Lumi Kodudes Manufaktuuri elukvartalis on kokku 127 ühe-, kahe- ja kolmetoalist korterit, kuhu on sisse ehitatud integreeritud tehnikaga köök, vannituba koos mööbli ja pesumasinaga. Ülejäänud korteri saab üürnik vastavalt oma maitsele ise sisustada.

“Üürimaju on kaks, väiksemas asub 56 korterit ja suuremas 71,” rääkis Kinnisvarauudistele Lumi Capitali üürimajade ärijuht Hannes Tall.

Tema sõnul oli huvi üürikorterite vastu juba siis, kui veel reaalselt maja ette näidata polnud võimalik. “Inimesed, kes välismaal üürimajade teenusega kokku puutunud, teadsid juba millega tegu ja nemad olid ka kohe nõus tulema lepingusse. Veel rohkem huvilisi tuli pärast avatud uste päeva. Täna avatud majas on 75% korteritest välja üüritud. Teine maja on veel vaba, sest seda pole me veel turule pannud, aga teeme seda tõenäoliselt lähiajal.” Ka täna avatud üürimaja on tegelikult veel hetkel elaniketa, kuid üürilised saavad sisse kolida juba juunis.

Kallim, kuid see-eest loomad lubatud

Lumi Kodude üür on üürituru keskmisest kuutasust veidi kõrgem, kuid kindlasti ei asu need hinnaskaala kõige kallimas otsas. “Oleme hinnapoliitika kujundamise eel teinud üürituru analüüsi ja müügitegevuse alustades kuulanud ka klientide tagasisidet,“ rääkis Tall. Lumi Kodude veebilehe andmetel maksab 1-toaline 28 ruutmeetrine korter 450 eurot, 3 toaga ligi 55-ruutmeetrine aga 616 eurot kuu.

Plusspunktiks on aga kindlasti asjaolu, et lemmikloomad pole keelatud nagu paljude eraisikute pakutavate üüripindade puhul.

Üks üürimajade positiivseid külgi on ka pikaajalised lepingud. “Esimese perioodina on miinimumpikkus aasta, edasi laseme lepingust loobumise vabaks, kui on huvi, võib jääda ka kümneks aastaks,” rääkis ärijuht.

Pensionifondidele sobiv investeering

Lumi Kodude üürimajade ainuomanik on LHV pensionifondid. “See on Eesti jaoks uudne, kuid paljudes Euroopa piirkondades väga levinud. Soome suurimal pensionifondil Varmal on portfellis 4000 üürikorterit, suuruselt teisel, Ilmarisel, 2700. LHV-l on see arv praegu 127 ja käsil on uued ideed,” kinnitas LHV pensionifondide juht Kristo Oidermaa.

Tema sõnul sobib üürimaja pensionifondile, sest sealt laekub stabiilset üüritulu, vara väärtus ei sõltu börside kõikumisest ja vara väärtus käib kaasas Eesti majanduskasvuga.

“ Meie soov on aidata arendada kohalikku üüriturgu. Tallinnas puuduvad suured korteriportfellid, mille omanikud on professionaalsed invetorid. Loodame aidata kaasa üürituru teenindusstandardi kasvule,” lisas Oidermaa

Üürimaju tuleb veel

“Lumi Capital jätkab uute üürimajade investeeringute otsimist kõikjal Tallinnas, et luua uhiuusi üürikodusid, mille järele on nõudlust. Plaanime koostöös LHV pensionifondidega kasvatada üürimajade portfelli 500 korterini,” sõnas Lumi Capitali partner Martin Rekor.

Üürimajade ärijuht Hannes Talli kinnitas, et järgmine suurem projekt on Mustamäel asuv Aiandi üürimajade arendus. Uus-Mustamäe elamukvartalisse ehitatavatesse üürimajadesse on kavandatud 168 ühe-, kahe- ja kolmetoalist korterit. Hooned valmivad 2021. aastal.

Lumi Kodu fotode autorid on Sven Soome.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474