Autor: kinnisvarauudised.ee • 9. mai 2019

Asjade internet hakkab mehitamata hoonetes tuleohutust tagama

Eesti Raudtee hakkab pilootkasutajana kasutama telekomiettevõte Levikom poolt arendatud uuenduslikku asjade internetil põhinevat tuleohutuslahendust, mille abil saab mõõta õhutemperatuuri, õhuniiskust, vingugaasi, suitsu, süsihappegaasi ja muid näitajaid.

Levikomi asjade interneti teenuste juhi Ove Tüksammel Äripäeva tuleohutuskonverentsil
Autor: Raido Pajusi

Levikomi asjade interneti teenuste juhi Ove Tüksammeli sõnul on teenus eelkõige suunatud mehitamata hoonete jaoks, kuhu ei ole mõistlik ehitada tsentraalseid tuleohutussüsteeme. „Sarnaselt Eesti Raudteele on paljudel ettevõtetel ja majapidamistel ruume ja hooneid, mida sageli ei kasutata, aga soovitakse siiski tuleohutus tagada. Levikomi asjade interneti võrku ühendatud seadmed võimaldavad juba eos avastada vee-, gaasilekke või tulekahju teket. Lisaks kohapealsele häirele saadavad seadmed alarmteate e-posti, SMSi ja mobiiliäpi vahendusel ja nii saab ohud kõrvaldada minimaalsete kahjudega,” rääkis Tüksammel.

„Ohutus on meie ettevõttes üks olulisemaid aspekte, mille arvelt järeleandmisi ei tehta. Üks meie eesmärkidest oli leida jätkusuutlik lahendus tagamaks tuleohutus objektidel, kus puudub juhtimiskeskusega ühendatud turvasüsteem ning sobiva lahenduse pakkus meile Levikom. Meil on hea meel nende tuleohutuse pilootprojektis osaleda,“ kommenteeris Eesti Raudtee turvajuht Marius Kupper.

Tüksammeli sõnul on asjade internetil põhinev lahendus töökindel ja vajalik investeering oluliselt väiksem tsentraalse tuleohutussüsteemi rajamisest. “Seadmed on pikaajalise kasutusega patareitoitel ja neid ei mõjuta kohapealsed voolu- ega sidekatkestused, sest seadmed kasutavad Levikomi asjade interneti võrgu NORAnet ühendust, mille tugijaamad asuvad väljaspool kasutuskohtasid. Info jõuab igal juhul asukohast väljapoole ja seda oluliselt varem, kui lähiümbruses märgatakse suitsu või leeke,” lisas Tüksammel.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474