Autor: Kristi Kool • 13. mai 2019

Vaata, millised eluhooned kandideerivad Balti Kinnisvaraauhinnale

Ärileht “Verslo Žinios” eestvedamisel välja antavale Balti kinnisvaraauhinnale kandideerib elukondliku kinnisvara kategoorias 5 arendust, mida ehitati või renoveeriti aastal 2018. Eestit esindab selles kategoorias tervelt 2 finalisti.
Rand Villad on üks kahest Eesti nominendist elukondliku kinnisvara kategoorias
Foto: Merko Ehitus Eesti

Kiikri residentsid asuvad Tallinnas Kadrioru merepoolses osas. Arendus koosneb 3st majast, millest viimane valmib käesolevaks suveks. Kiikri residentside projekt esitati parimate hulka ka möödunud aastal.

Majad on ehitatud keskkonnasäästlikkust silmas pidades. Katustel paiknevad päikesepaneelid. Majaelanikel on võimalik päikesepaneelidest toodetavat elektrienergiat osta soodsamatel tingimustel.

Korterites on üle kahe meetri kõrgused aknad ning nende taga laiuvad suured terrassid.

Hooned on A-energiaklassist. Kütet ja ventilatsiooni saab reguleerida mobiilseadmetest.

Arendab Metro Capital.

Kiikri residentsid Kadriorus
Foto: Metro Capital

Rand Villad on uusarendus Tallinnas Kalamajas. Linnavillade kompleksis on kahekorruseline rekonstrueeritud hoovimaja Suur-Patarei tänava pool ja kolm uut Kalaranna tänava äärde rajatud viiekorruselist eluhoonet. Luksuslikud kodud on väga erinevas suuruses – väikseim 57 ja suurim 298 ruutmeetrit, korterite juurde kuuluvad klaasitud rõdud ja avarad terrassid.

Kõik korterid on üles ehitatud targa maja põhimõttel, mis tähendab, et korteri sisekliimat, valvet ja eri näitude jälgimist juhib automaatika. Korteri standardne targa maja installatsioon sisaldab kütte, ventilatsiooni ja valve juhtimist ning videofono, lastemänguväljaku, küttekulu näitude ning sooja ja külma vee näitude jälgimist. Kõike eelnevat on võimalik juhtida/jälgida kas korterisiseselt monitorilt või internetis.

Kokku on arenduses 30 korterit ning 5 äripinda.

Arendab Merko Ehitus Eesti

Rand Villad Kalaranna tänava ääres
Foto: Merko Ehitus Eesti

Egles Apartmentai arendus asub Leedus Palangas Läänemere ääres männimetsas. Projektide elluviimisel on kasutatud nii uusi tehnoloogiaid kui läbi aegade kestvaid materjale: käsitsi valmistatud Peterseni tellistest fassaadid ja targad lahendused hoones, näiteks biomeetrilised ukselukud, mis võimaldavad juurdepääsu sõrmejälgede abil, ja automaatne auto numbri skaneerimissüsteem maa-aluses garaažis.

Kokku asub hoones 73 2-4 toalist vahemikus 40 kuni 127 ruutmeetrit. Iga korteri juurde kuulub rõdu.

Arendas Varahaldus- ja investeerimisgrupp

Egles apartmendid Palangas
Foto: Turto valdymo ir investicijų grupė

Birute 18 on Vilniuses Zverynas linnaosas asuv ajalooline hoone, mis valmis juba 1860 aastal. Läbi aegade on majas tegutsenud mitmed tehased, aga ka tütarlaste ühiselamu ja Leedu filmistuudio.

Nüüd asub selles kahest majast koosnevas renoveeritud kompleksis luksuslik korterelamu, kus kortereid vaid 23. Korterid on avarate ruumide, kõrgete lagede ja paksude seintega

Peaaegu iga korteri juurde käib avar terrass, mis suuremate korterite puhul võib olla 70 ruutmeetrit või enam.

Maja renoveerimisel taastati tellisfassaad ja autentsed detailid ning akende valmistamisel kasutati ajastule omast kuju.

Maja ümbritseb aed, sisehoov on kujundatud Prantsuse pargi stiilis, kus kasvab mitmeid haruldasi taimi. Hoovi poole avanevad ka üldterrassid majaelanikele

Arendas Verslama

Ajalooline hoone Vilniuses, kus nüüd asuvad luksuslikud korterid
Foto: Verslama

Magdalena kvartal on uus elupaik Riia kesklinnas Antoniuse, Emiļa Melngailise ja Strēlnieku tänava vahel

Tegemist on mahuke mitmeetapilise arendusega, mille käigus rajatakse nii elu- kui ärihooneid.

Lisaks tavalistele korteritele on võimalus elada nii-öelda live-work ruumides, mis tähendab, et hoone teisel korrusel on korter, kust viib trepp esimesele korrusele tööpinnale, kuhu võib salongi, erapraksise või kontori. Kõikidel live-work ruumidel on eraldi tänavapoolne sissepääs klientide jaoks.

Majade vahel asub ligi 2000 m2 lai ja rikkalikult maastikuga sisehoov, kus on mänguväljak lastele ja spordirajatised.. Kahe hoone vahel asuva rohelise aia all on parkla, Piiratud juurdepääs muudab piirkonna privaatseks.

Arendab Vastint Latvia

Magdaleena kvartal Riias
Foto: Vastint

Parimad kinnisvara projektide arendajaid kuulutatakse välja 16.mail Balti Kinnisvara Investeeringute foorumil

Juba viiendat korda toimuval Baltimaade kinnisvara auhindade jagamisel tulevad hindamisele kolmes riigis viimase aasta jooksul püstitatud büroode, hotellide ning eluasemete arendusprojektid.

TULE VAATAMA, KES VÕIDAB!

Kinnisvarauudistel on rõõm pakkuda teile võimalust osaleda 16.-17. mail Vilniuses Balti Kinnisvara Investeeringute foorumil, kus muu hulgas selguvad kinnisvaraauhindade laureaadid.

Tule kuulama rahvusvahelisi kinnisvaraeksperte kogu Euroopast. Vaata esinejaid ja täida osalemisankeet SIIN

Newsec ning Ober-Haus valisid eelmisel aastal lõpetatud 32-st ärikinnisvara ning 79-st elamu arendustest välja kokku 15 finalisti. Teises voorus välja valitud projekte hindas konkursi žürii, mille moodustavad kinnisvaraturu esindajad ning eksperdid. Peamisteks kriteeriumiteks olid innovaatilisus, disain, asukoht, juurdepääsetavus ning kvaliteet. Küll aga erinevad igas kategoorias hindamiskriteeriumid vastavalt kategooria spetsiifikale.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474