Autor: Liina Laks • 31. juuli 2019

Vara ümberhindamine paisutas EfTENi kasumit

EfTEN III fond kasvatas teises kvartalis müügitulu kümnendiku võrra, puhaskasum oli aga suurem kui müügitulu.

EfTENi juht Viljar Arakas
Autor: Andres Haabu

EfTEN III fondi müügitulu kasvas teises kvartalis möödunud aasta sama ajaga võrreldes umbes 10%, 2,3 miljonile eurole. Kuigi kulud pisut kasvasid, paisutas kinnisvarainvesteeringute ümberhindamine kasumipositsiooni 1,46 miljoni euro võrra, nii et ärikasumiks kujunes 3,2 miljonit eurot ning puhaskasumiks 2,3 miljonit eurot.

Kasum aktsia kohta kasvas 0,59 eurolt 0,68 eurole. Kontserni juhatus kommenteeris börsiteates, et kinnisvarainvesteeringute väärtus tõusis peamiselt tänu rahavoogude prognoosi paranemisele. Teises kvartalis tehti 1,7 miljoni eest kinnisvarainvesteeringuid.

Rahaliselt on EfTEN heas seisus: juunis tehti aktsiaemissioon, mille käigus saadi umbes 16 miljonit eurot. Investorid olid valmis pakkuma kolm korda rohkem ehk ligi 50 miljonit eurot. Fondi juhtkond jäi tulemustega rahule: “Portfellis olevate varade majandusnäitajad vastasid juhtkonna ootustele," kirjutati börsiteates.

Praegu on fondil pooleli Hortese aianduskeskuse rajamine Tähesaju kaubanduslinnakusse. Avamine on kavandatud neljandasse kvartalisse.

EfTENi kinnisvaraportfelli väärtus on teise kvartali lõpuks paisunud ligi 110 miljonile eurole. Viimane suurem ost jäi ABC Motorsi teeninduskeskuste näol jaanuarisse.

EfTENi aktsia on tänavu tõusnud 13%, täna langes hind börsil pisut ning väärtpaber kaupleb 17,6 euro tasemel.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474