Autor: kinnisvarauudised.ee • 5. august 2019

EfTEN Real Estate Fund 4 ostis Kaunases 2 keskust

EfTEN Capital AS-i hallatav EfTEN Real Estate Fund 4 ostis Kaunases kaks objekti - ostukeskuse River Mall ning ärikeskuse River Hall.
River Hall esiplaanil, tagant paistab River Mall
Autor: EfTEN Real Estate

Tehingut finantseeris Swedbank ning ostjat nõustas tehingu läbiviimisel Advokaadibüroo FORT. Tehing on lõpule viidud ja selle hind ei kuulu osapoolte kokkuleppel avaldamisele.

EfTEN Real Estate Fund 4 ostetud objektid on nende otstarvet silmas pidades ideaalses asukohas: mugavad büroo- ja kaubanduspinnad asuvad linnasüdames, Kaunase vanalinna lähedal ning linna ühel peatänaval Jonavosel, Nerise jõe lähistel kiiresti arenevas äripiirkonnas.

8680-ruutmeetrine A-klassi ärikeskus River Hall pääses sel kevadel Balti Kinnisvaraauhindade finaali. Investorite põhieesmärk oli disainida büroomaja, mis loob parimaid töövõimalusi, kuid vastab ka kõrgeimatele energiatõhususe nõuetele. Hoonel on BREEAM sertifikaat. River Halli peamised rentnikud on IT-ettevõtted Hostinger, Oracle ja Juvare. Samas kõrval asub ka kaubanduskeskus „RiverMall“. mille pindala on 11 280 ruutmeetrit. Keskuses on 29 rentnikku: Maxima, IKEA, Topo centras ja mitmed teised.

Mõlemad keskused müüs UAB SIRIN Development, mis on arendanud üle 300 000 ruutmeetri äri- ja tööstuskinnisvara Leedus, Lätis ja Venemaal. Ettevõte näitab praegu kiiret kasvu ning kavatseb 2019. aasta jooksul investeerida 100 miljonit eurot logistikaparkidesse Balti riikides, Venemaal ja Rumeenias.

Baltimaade suurima ärikinnisvara fondivalitseja EfTEN Capital ASi tegevjuht Viljar Arakas ütles, et Kaunase ärikinnisvara turg areneb kiiresti ning see saab pakkuda institutsionaalsele kapitalile kõrge kvaliteediga atraktiivseid objekte. „Kaunas on Balti riikide suuruselt neljas linn ning usume selle väljavaadetesse. Kaunase ärikinnisvara hinna ja kvaliteedi suhe on üks piirkonna parimaid,“ sõnas Arakas.

„River Hall ja River Mall sobivad suurepäraselt meie investeerimisstrateegiaga: kasvav Kaunase kinnisvaraturg, äärmiselt atraktiivne asukoht, ostu- ja ärikeskuse tipprentnikud, kvaliteetsed hooned, professionaalne arendaja ja kinnisvarahaldus olid peamised tegurid, mis viisid investeerimisotsuseni,“ ütles Arakas.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474