Autor: Kristi Kool • 17. mai 2019

Need büroohooned pääsesid Balti kinnisvaraauhinna finaali

Balti kinnisvaraauhindade büroohoonete finaali pääses 5 arendust, Eestit esindab Tallinna südalinnas paiknev Maakri kvartal.
Foto: Maakri kvartal

Arka asub Leedus Kaunase kesklinnas. 2018 aastal valminud büroohoone vastab kõigile kaasaegsetele nõuetele ja sisaldab palju tehnoloogilisi ning IoT lahendusi.

Hoone ühisruumid on varustatud videovalvesüsteemiga, mis kasutab infrapunavalgustusega videovalve kaameraid, ning maja kaitseb automaatne tulekahju häiresüsteem, mis reageerib temperatuuri tõusule ja suitsule.

Kaasaegne kütte- ja ventilatsioonisüsteem arvestab töötamisel ruumi otstarvet ja inimeste ruumis viibimise graafikut. Ruumides on kaugloetavad vee-, soojus-, ja jahutusseadmete arvestid.

Büroo töötajad saavad autot parkida maa-aluses 82-kohalises parklas, külalistele on mõeldud eraldi 56 autot mahutav plats. Hoone töötajatele pakutakse kõik tingimused jalgrattaga töötamiseks – olemas on turvalised rataste hoiukohad, lisaks ka spetsiaalsed duširuumid ja kapid.

Büroo esimesel korrusel töötab mainekas restoran.

Sail no.3 on kolmest hoonest koosnev bürookompleks, mis asub Vilniuse ärikpiirkonna südames. Sinna saab mugavalt ühistranspordiga ning ka autoga. Üks tornidest on kõrguselt teine kogu Leedu pealinna peale ja seetõttu on selle asukoht ka peaaegu igalt poolt Vilniuses näha.

Hoones on targa valgustuse süsteem, LED-lambid süttivad anduri abil vastavalt inimese liikumisele ruumis. 3. torni enda geotermiline elektrijaam annab küttesüsteemiga sooja talvel ja varustab ventilatsioonisüsteemi suvel. Jahutuseks kasutatakse lisaks vesijahutussüsteemile VRF süsteemi.

Kõik hoone süsteemi andmed kogutakse ja kontrollitakse BMS-is (Building Management System).

Hoone kasutab rohelist energiat, välja on antud LEED sertifikaadid

Büroohoones töötab 4 restorani, spordiklubi, tervisekeskus. Parkimiseks on 1200 kohta, hoonel on 9-korruseline parkimismaja, 3 maa-aluse ja 8 maapealse korrusega.

Teodors Office Building on moodne büroohoone uues arenevas Jauna Teika linnakus, kuhu koos eluhoonetega kerkivad bürood, kauplused, meelelahutuskohad. Tegemist on noortepärase ja inspireeriva asumiga Riias.

Ehitatud vastavalt BREEAM standardile, hoones on kaasaegne kütte- ja jahutussüsteem, kõiki andmeid kontrollib hoonejuhtimissüsteem BMS, mis tagab, et igal töökohal oleks õige õhutemperatuur ja piisavalt värsket õhku.

Teodorsi büroole pääseb väga lihtsalt ligi autoga, 80 parkimiskohta on kohe hoone ees, lisaks on ümbruses veel üle 300 parkimiskoha, 100 kohta on eraldi jalgratastele. Võimalik on rentida autot ja elektrilisi motorollereid.

Hoones on avar jõusaal, konverentsi- ja peoruumid, kokteilibaar ning ka ühistöötamisala.

Maakri kvartal on Tallinna ärihoonete tuiksoonel asuv vanast ja uuest kombineeritud võluv kooslus.

Kvartalis asub kokku 7 ärihoonet: 30-korruseline kõrghoone, 10-korruseline uus hoone, 4-korruseline uus hoone ja 4 eelmise sajandi algusest pärinevat 3-4 korruselist arhitektuurimälestist

Kokku asub kvartalis 22000 m² üüripinda, sellest 85% büroopinnad.

Uusi ning vanu hooneid ühendavad ühine fuajee ja sisehoov.

Kokku on maa-alusestes parklates, kuhu pääseb ligi kvartali erinevatest tänavatest 76 + 91 parkimiskohta.

30-korruselises bürootornis on kaasaegne kütte- ja jahutussüsteem, ruumipõhine kliimaseade. Turvalisust tagavad tuletõrjealarm, sissepääsuandurid ja videovalve.

Maakri kvartalis on söögikohad, ilusalong, kohe lähedal asub Tallinna Kaubamaja, veel mitmed kauplused. Piirkonnas tegutsevad advokaadi-, kinnisvara- ja notaribürood ning pangad.

River Hall on Leedus Kaunases asub A-klassi ärihoone, Investorite põhieesmärk oli disainida büroomaja, mis loob nii parimaid töövõimalusi, kuid vastab ka ka kõrgeimatele energiatõhususe nõuetele. Hoonel on BREEAM sertifikaat.

Ärikeskus asub vanalinna ja kesklinna kõrval asuvas kiiresti kasvavas äritsoonis jõe kaldal. Lisaks 200-kohalisele autoparklale on olemas kohad jalgratastele ja elektriautode laadimisvõimalus.

Ärikeskus asub kaubanduskeskuse „RiverMall“ lähedal, kus võib leida kohvikud, restoranid, ilusalongi ja erinevad kauplused.

Juba viiendat korda toimuval Baltimaade kinnisvara auhindade jagamisel tulevad hindamisele kolmes riigis viimase aasta jooksul püstitatud büroode, hotellide ning eluasemete arendusprojektid.

Newsec ning Ober-Haus valisid eelmisel aastal lõpetatud 32-st ärikinnisvara ning 79-st elamu arendustest välja kokku 15 finalisti. Teises voorus välja valitud projekte hindas konkursi žürii, mille moodustavad kinnisvaraturu esindajad ning eksperdid.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474