Autor: kinnisvarauudised.ee • 7. august 2019

EstateGuru laienes Portugali

EstateGuru on kiirelt kasvades vallutanud nüüd ka Portugali turu. Esimene Portugali projekt sai äsja heakskiidu ja avaldati EstateGuru platvormil.
Portugali pealinnas Lissabonis tõusid elukondliku kinnisvara hinnad 20%
Foto: Pixabay

„Tahame saada Euroopa juhtivaks ökosüsteemiks väikese ja keskmise suurusega ettevõtete alternatiivsel laenuturul. EstateGuru pakub laenuvõtjatele kiireid ja paindlikke lahendusi kuues riigis. Lisaks Baltimaadele tegutseme Soomes, Hispaanias ja nüüd ka Portugalis,“ ütleb EstateGuru äriarendusvaldkonna juht Mihkel Roosme.

„Viimase viie aasta jooksul oleme suutnud pakkuda investoritele suurepärast tootlust ja pole kaotanud ühtegi investeeringut,“ täpsustab Roosme. „Laenude kvaliteet ning kliendi tundmise ja rahapesuvastaste eeskirjade järgimine on meie jaoks olulised, mistõttu pöörame neile valdkondadele palju tähelepanu.“

Portugali turg vajab alternatiivseid rahastusallikaid

2009.–2010. aasta majanduskriisist hästi toibunud Portugali kinnisvaraturg pakub praegu suurepäraseid investeerimisvõimalusi, teatab EstateGuru. Tänu ühiskonna jõukuse kasvule ja Euroopa õigusaktide ühtlustamisele soovib üha rohkem inimesi osta kinnisvara Vahemere päikese all kas puhkuse veetmiseks või ärilisel otstarbel ning eeldatavalt see trend jätkub.

Samal ajal tekitavad ranged panganduseeskirjad piiriülesele rahastamisele kogu aeg uusi tõkkeid, jättes rahastuseta paljud hea äripotentsiaali ja tagatisvaraga kohalikud ettevõtjad. Seetõttu läheb vaja alternatiivseid rahastamislahendusi ning EstateGuru soovib seda piiriülest laenuvajadust rahuldada.

Portugali kinnisvaraturg tegi 2018. aastal viimase viie aasta investeerimisrekordi, peamiselt tulid investeeringud ärisegmendist (3,3 miljardit eurot, s.o 74% kasv võrreldes 2017. aastaga). Eluasemeturul kasvas müügitehingute arv 19% ja hinnad tõusid üle 10%, pealinnas Lissabonis isegi 20%. Kinnisvaraturg oli kõigis segmentides väga aktiivne ning pakkumine ei suuda nõudlusega sammu pidada. Üle 50% müügitehingutest teevad välismaalased, peamiselt inglased ja prantslased.

2019. aastal viiakse ellu palju suuri ehitusprojekte, mis aitavad kasvavat nõudlust rahuldada. Sel aastal tuleb turule rohkesti uusarendusi ja järgmisel aastal kiireneb turu kasv. Praeguste trendide juures on kinnisvaraturu väljavaade hea ja stabiilne. Sellele vaatamata suhtub EstateGuru riskide maandamisse väga tõsiselt ning lähtub uuele turule sisenedes alati konservatiivsest riskiprofiilist.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474