Autor: kinnisvarauudised.ee • 14. oktoober 2019

Pärnu Ühishoone sai nurgakivi

2021 aastal valmiv Pärnu ühishoone sai nurgakivi. “Tegu on suure ja keerulise projektiga, kuid ollakse kokkulepitud graafikus”, sõnas pidulikult tseremoonial Ehitustrusti juhatuse esimees Kaido Somelar.
Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu katab ajakapsli
Foto: RKAS

Ehitavatesse hoonetesse Tammsaare pst 61 ja Tammsaare pst 70 kinnistutel kolivad Politsei‐ ja Piirivalveameti, Päästeameti, Häirekeskuse, Siseministeeriumi infotehnoloogia‐ ja arenduskeskuse (SMIT) ning Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi töö‐ ja teenistusruumid.

Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Kati Kusmin tõdes, et Pärnu sisejulgeoleku 13 tuhande m2 ühishoone ehitatakse kaasaegsete lahendustega. „Projekteerimisel ja ehitusel on kasutusel BIM mudel ehk digitaalne infomudel, mille abil saab igal hetkel ülevaate nii hoone tervikust ja detailidest. Mudel aitab meil vältida võimalikke vigu ja hoiab oluliselt sellega aega kokku. Täna on ehitustegevus kulgenud plaanipäraselt ja tööd püsivad ajagraafikus,“ lisas Kusmin.

Ühishoone projekteerimisel ja ehitusel on kasutusel BIM mudel ehk digitaalne infomudel ehitatavast hoonest. Mudel on väga oluline töövahend projektimeeskonnale, mille abil saab igal hetkel ülevaate ühishoone tervikust ja täpsemalt näiteks konstruktsioonist, tehnosüsteemidest ja arhitektuurist. Hoone energiatõhusamaks muutmiseks kasutatakse päikesepaneele ning hoone on planeeritud A-klassi hoonena.

Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse sõnul on äärmiselt positiivne, et täna sai Pärnus lõpuks nurgakivi hoone, millest on räägitud ja mida on planeeritud siia pea 10 aastat. „Eriti hea meel on kindlasti meie maakonna tublidel politseinikel, kelle töötingimused siin majas oluliselt paranevad. Positiivne on ka asjaolu, et Pärnu linnas saab üks mahajäetud endine sõjaväekvartal likvideeritud ja uus hoonestus väärtustab piirkonda. Soovin ehitajatele jõudu ja loodetavasti saame peagi avada ühe Eesti moodsaima sisejulgeolekumaja, kus politseinikud ja päästjad saavad endale kaasaegsed tööruumid,“ lisas Kosenkranius.

Hoonete suletud netopindala on ca 13 tuhat m2. Ehitustöid juhib Ehitustrusti projektijuht ja “Aasta Ehitaja 2018” Jaano Tootsi.

Riigi Kinnisvara ja Ehitustrust sõlmisid ehituslepingu Pärnu sisejulgeoleku ühishoone ehitamiseks mais 2019, hoone on plaanis valmis saada kevadel 2021. Projekti kogu eelarve on 24,5 miljonit eurot. Projekteerimisleping sõlmiti Novarc Groupiga oktoobris 2016. Ühishoone arhitektid on Martin Aunin, Annika Aasmaa ja Marti Kahu, sisearhitekt Urmo Vaikla. Omanikujärelevalvet teostab Sweco EST.

Uue ühishoone eskiis
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474