Autor: kinnisvarauudised.ee • 21. oktoober 2019

Merko alustas Pikaliiva elurajoonis uute kortermajade ehitust

Täna algab korterite müük Pikaliiva elukvartali Kaaruti 5 ja Kaaruti 6 elamutesse. Aastaga valmivatesse neljakorruselistesse hoonetesse tuleb 66 ühe- kuni neljatoalist korterit.
Pikaliiva elamukvartal
Foto: Merko Ehitus

Pikaliiva kortermajad paiknevad Tallinnas Haabersti linnaosas Harku järve lähistel keset rohelust ja eemal liiklusmürast. Suure arengupotentsiaaliga piirkonda kerkib kokku kümme neljakorruselist elamut. Elukvartali kaks esimest hoonet on valmis, kolmas ja neljas valmivad 2020. aasta kevadel ning täna käivitatud viienda ja kuuenda hoone ehitus lõpeb 2020. aasta sügisel.

„Pikaliiva on elukeskkonnana väga suurt huvi pälvinud. Esimese nelja elamu 116 korterist on tänaseks veel vabad vaid viis korterit,“ rääkis Merko Ehitus Eesti kinnisvaraarendusdivisjoni direktor Tiit Kuusik.

Pikaliiva elukvartalisse rajatakse korterelamute vahele mitmekesise haljastuse ja valgustusega sisehoovid ning mänguväljakud. Suurema osa korterite juurde kuulub rõdu ja esimese korruse korteritel on avar terrass. Igas hoones on lift, üldkasutatav ruum jalgrataste ja lapsevankrite tarbeks ning isiklikud panipaigad. Autodele rajatakse maja ümber parkimiskohad.

Pikaliiva korterelamud on B energiaklassiga. Hoonetes on säästlik vesipõrandaküte, rõhku on pandud helikindlatele korterite vaheseintele ja välisseinte soojapidavuse suurendamisele. Kortermajade lõunapoolsetele akendele paigaldatakse kõrgendatud päikesekaitsefaktoriga klaasid, mis pakuvad suvel kaitset liigse kuumuse eest.

Koduostja saab valida kuue siseviimistluspaketi vahel. Korterite suurused jäävad vahemikku 34–84 m2 ja ruutmeetrihinnad on 2006–2460 euro vahel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474