Autor: kinnisvarauudised.ee • 23. oktoober 2019

Jaanus Otsa: bürooturul võib tulla pankrotte

Kinnisvaraettevõtja Jaanus Otsa sõnul peaksid kontoripindade arendajatel uueks aastaks taskud likviidsusvaru täis olema, vastasel juhul võib mõnda oodata pankrot.
Jaanus Otsa
Foto: Marko Mumm

„Nii ehitusettevõtjad kui ka kinnisvaraettevõtjad peavad arvestama, et majandus natuke jaheneb,“ kinnitas Otsa intervjuus Äripäevale. „Palju häid nõuandeid võib anda, kuid kõigil selle ala ettevõtjatel peaks olema piisav likviidsusvaru juhuks, kui saabub uus majanduslangus või kriis. Sest kriisiga on alati nii, et see tuleb siis, kui me ei oota, ja ta tuleb alati testsugune kui eelmised kriisid.“ Seda kas kriis on lähiajal tulemas, Otsa enda sõnul öelda ei oska.

Küll aga ei näe ta sügavat kriisi elamuehituses, arvestades, et Tallinnasse tuleb aastas juurde 6000–7000 inimest juurde, kellele on eluruume vaja. Ohud on tema sõnul kontoripindades ja kaubanduses.

Otsa hinnangul on praegu kaubanduspindu selgelt palju. „Kontoripindade puhul on tehtud paljud otsused moevoolu põhjal. Täiesti avatud pindadel on töö tegemine võimatu ja neid tuleb hakata ringi planeerima,“ ütles ta.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474