Autor: kinnisvarauudised.ee • 30. oktoober 2019

Viimsi eakatekodusse rajatakse ka sviidid

Kaasaegsete hooldekodude kett Pihlakodu alustas Viimsis uue 130-kohalise eakatekodu ehitust, kus järgmiseks sügiseks valmivad tavatubade kõrval ka Eesti esimesed eakate sviidid.

Pihlakodusid arendava Viru Haigla AS nõukogu esimehe Igor Pihela sõnul on Tallinnas ja lähiümbruses jätkuvalt suur hooldekohtade puudus ja näeme, et nõudlus on kasvav just kõrge kvaliteediga kaasaegse hooldusteenuse järele.

Tema sõnul on viimasel ajal olnud suur tung just ühekohaliste tubade ja suurema privaatsuse järele. „Nii otsustasimegi Viimsi Pihlakodusse rajada tavalistele 1-3kohalistele tubadele lisaks ka Eesti esimesed sviidid eakatele, kus on rohkelt ruumi, luksuslikum sisustus ning omaenda isiklik köögi- ja istumisala,“ rääkis Pihela.

Uues eakatekodus pakutakse üldhoolekande teenust, intervallhooldust ning eraldi on dementsete inimeste osakond. Sarnaselt vastavatud Tabasalu Pihlakodule planeeritakse Viimsisse luua päevakeskus, mis on mõeldud eakatele, kes soovivad külastada kompleksi ainult päevasel ajal ning saada osa hoones toimuvatest üritustest ja ühistegemistest.

3200-ruutmeetrisesse Viimsi Pihlakodu hoonesse tuleb kaasaegse sisustusega eluruumidele lisaks ka raamatukogu, oma suurköök, saun, massaaži- ja protseduuriruumid ning avar saal ürituste korraldamiseks.

Arhitektide Inno Vanaselja ja Lauri Nõmme poolt projekteeritud hoone Viimsis aadressil Pärtlepõllu tee 2 valmib 2020. aasta sügisel.

Viimsi Pihlakodu avamise järel on ettevõttel Eesti eri paigus hoolduskohti ligi 600 eakale. Senised suurimad Pihlakodud on 200-kohaline Tabasalu, 120-kohaline Tapa ning Tallinna moodsaim 100-kohaline Nõmme Pihlakodu. Pihlakodude ketti arendab Viru Haigla AS.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474