Autor: kinnisvarauudised.ee • 13. detsember 2019

Urmas Sõõrumaa maksab Patarei eest 4,6 miljonit

Urmas Sõõrumaa
Foto: Andras Kralla
Riigi Kinnisvara kinnitas Patarei merekindluse ostjaks Nikolai Esimene OÜ, mis on Urmas Sõõrumaale kuuluva U.S. Invest ASi tütarettevõte.

Patarei merekindluse müügihinnaks kujunes 4,601 miljonit eurot. Avaliku enampakkumise alghind oli 4,5 miljonit eurot. Järgmiseks sammuks on müügilepingu sõlmimine ostjaga ning eeldatavalt teostub tehing jaanuaris, seisab Riigi Kinnisvara teates.

Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Kati Kusmin tundis heameelt, et merekindluse ostja on kinnitatud.

„Nii merekindlus kui seda ümbritsev ala saab uue hingamise ning avatakse kõigile kodanikele. Riigi Kinnisvara on kindlasti toeks uuele omanikule Patarei restaureerimisel ja arendamisel,“ lubas Kusmin.

Patarei merekindluse müümise eesmärk oli leida Patarei merekindluse alale ostja, kes on valmis ja võimeline korrastama Patarei merekindluse kui olulise mälestise ning arendama välja Tallinna linnale ja Kalamajale olulise piirkonna ja tervikkeskkonna. Patarei merekindluse ostmiseks laekus tähtajaliselt üks pakkumus, mille enampakkumise komisjon hindas kõigile tingimustele vastavaks.

Patarei merekindlus koosneb neljast kinnistust: Kalaranna tn 28, Kalaranna tn 30, Kalaranna tn 32 ja Vesilennuki tn 2.

Patarei merekindluse visioonid / Arhitekt 11

Urmas Sõõrumaa teatas, et nende soov on avada kompleks linnaelanikele ja külalistele ning muuta atraktiivseks ajaveetmise ja töötamise keskkonnaks. Esimesel korrusel hakkavad paiknema kaubandus-, meelelahutus- ja toitlustuspinnad, mis avanevad mereäärsele promenaadile kui ka ajalooliste hoonete siseõue. Siseõu viiakse klaaskatuse alla ning seeläbi luuakse jalakäijasõbralik linnaruum nii kindluse ümber kui ka selle sisse. Merekindluse hoonetekompleksi rajatakse veel muuseum, hotell, büroopinnad, kodupood ja uued elumajad.

„Mereäärse vana kindluse renoveerimisega loome Tallinnasse uue täiendava elukeskkonna söögikohtade, elamispindade ja büroodega,“ sõnas Sõõrumaa.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474