Kinnisvaraportaal pakub võimalust uurida üürniku tausta

Kinnisvaraportaal Kinnisvara24.ee avas maakleritele uue võimaluse teha enne lepingu sõlmimist üürniku taustakontrolli, mis aitab vältida üürivõla ja muude probleemide tekkimist.

Foto: Pixabay

Kinnisvara24.ee tootearendus- ja turundusjuhi Laura Tammeoru sõnul on kinnisvaraomanike kõige suuremaks mureks see, kui üürnik jätab üüri ja kommunaalmaksed õigeaegselt tasumata või ei kasuta vara heaperemehelikult: „Taustauuring aitab potentsiaalseid probleeme vältida, sest toob esile varasemad maksehäired, võlad ja kohtulahendid.“

Maaklerid saavad Kinnisvara24.ee portaalis teha enne lepingu sõlmimist üürniku kohta taustauuringu. Isikukoodi alusel on nähtavad nii isiku maksehäired, maksuvõlad, juhilubade kehtivus, seotud ettevõtted kui ka kohtulahendid.

Loe lisaksLoe lisaks

Tammeorg selgitas, et maakleritel ja kinnisvaraomanikel on mitmeid kogemusi, kus üürnikuga tekib probleeme, mida on samal isikul ka varem korduvalt esinenud – näiteks on üleval mitu maksehäiret või kohtulahendit, mida kinnisvara omanikule ei mainitud. „Vägivallajuhtum või avaliku korra raske rikkumine võiksid üürniku valiku otsust mõjutada ja taustauuringu kaudu on see info nüüd kättesaadav. Vältida soovitakse ka suurte võlgadega üürnikke, sest sellest võib kujuneda otsene oht üürileandja varale. On esinenud juhtumeid, kus võlgade katteks müüakse maha omaniku vara,“ tõi Tammeorg näiteid. Taustauuringust selguv korrektne maksekäitumine tõendab aga, et inimene on hoolas ja kohusetundlik.

Laura Tammeorg lisas, et taustakontrolli tehes tuleb arvestada ka juhtumite toimumisaega: „Kui kehv maksekäitumine on jäänud ajalukku ja võlad on tasutud, siis ei pruugi see olla kohene põhjus üürniku välistamiseks, sest see võis olla ühekordne inimlik eksitus või nooruse rumalus.“

Kinnisvara24.ee pakub uut taustauuringu teenust koostöös taust.ee-ga ja see vastab kõikidele seadusest tulenevatele isikuandmete kaitse nõuetele. Taustauuring maksab 1.20 eurot.

Jaga lugu:
Seotud lood
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806