Autor: Äripäev • 18. veebruar 2020

Arco Vara juhi laenuäri kasvas võimsalt

Arco Vara juhi Tarmo Silla laenuäri IuteCrediti laenuportfell kasvas aastaga 86%, 152 miljoni euroni.
Tarmo Sild
Foto: Liis Treimann

IuteCredit Europe'i juhi Tarmo Silla sõnul on pea kõik ettevõttega seotud majandusnäitajad möödunud aastal märkimisväärselt kasvanud.

Grupi tulud kahekordistusid aastaga 108%, 47 miljoni euroni.

Samuti kasvas IuteCrediti kulumieelne ärikasum 56,2% ehk 20,2 miljoni euroni. Ettevõtte puhaskasumiks kujunes 8,4 miljonit eurot, mida on eelmise aastaga võrreldes 15% enam.

Käesolevale aastale vaadates on ettevõte seadnud Silla sõnul eesmärgiks kasvatada väljastatud laenude mahtu 210 miljoni euroni ning aktiivsete klientide arvu 300 000-ni. Tulu eesmärgiks on ettevõte seadnud vähemalt 70 miljonit eurot.

"Nende tulemuste saavutamisel panustame suuresti oma meeskondade kompetentsi kasvatamisele, et analüüsida andmeid ja kasutada ära kõik tehnilise platvormi võimalused. Samuti usume heasse kliendisuhtesse - kliendid tulevad tagasi, kuna meilt saadud kasu ja kogemus väärivad seda" selgitas Sild.

"Oluline edasiminek on kindlasti see, et meie grupis on nüüd kaks uut äriüksust, millelt ootame kiiret kasvu - uued tütarfirmad nii Bulgaarias kui Bosnia ja Hertsegoviinas. Samuti jätkame oma tooteportfelli täiendamist - näiteks koostöös MasterCardiga või erinevate makseasutustega" kirjeldas Sild.

Äriajamine pole IuteCreditil läinud siiski vaid lepase reega. Äripäev kirjutas läinud kuul, kuidas eestlaste Kosovo laenuäri skandaalis on paljugi võita konkurendist Vene miljardäril Oleg Boikol.

Loe lisaks
Eestlaste laenuäri ahistamisest võidab Vene miljardär

IuteCredit on Eestist pärit rahvusvahelisel turul tegutsev fintech ettevõte, mis keskendub eeskätt järelmaksude ja väikelaenude pakkumisele. Ettevõte tegutseb Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnias ja Hertsegoviinas.

IuteCredit Europe kuulub ligi 90% ulatuses Alarmo Kapitalile, millele omakorda kuulub börsiettevõttes Arco Vara 28% osalus. Alarmo Kapital kuulub omakorda poolenisti Kvass OÜ kaudu Allar Niinepuule ning teine pool kuulub Aia Tänav OÜ kaudu Tarmo ja Kristi Sillale.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474