Pikaajalises viivituses olevate eluasemelaenude jääk on 22 miljonit eurot

Eesti Panga andmetel oli 2019. a lõpu seisuga tähtajaks tasumata eluasemelaenude jääk 151 miljonit eurot. Aasta varasemaga võrreldes vähenes viivituses olevate laenude maht 45,6 miljoni euro võrra ja seda tingimustes, kus eluasemelaenude kogujääk kasvas 516 miljoni euro võrra.

Foto: Pixabay

Seejuures on enamus eluasemelaenude võlgnevustest lühiajalised jäädes alla 30 päeva. Pikaajalises ehk üle 60 päeva viivituses olevate eluasemelaenude jääk oli 2019. a lõpu seisuga 22,4 miljonit eurot aastataguse 28,4 miljoni euro vastu.

Rõõmustav seis viivituses olevate eluasemelaenudega tähendab seda, et laenuandjatel võiks olla julgust värsket raha laenuvõtjatele peale anda kartmata, et see tagasi ei tule. Teisalt käib hea seis laenude tagasimaksmisega käsikäes tugeva tööjõuturuga ehk olukorraga, kus kõrge tööhõive ja kasvav keskmine palk ning suhteliselt mõistlik intressimäär aitavad võlgnevusi vältida.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806