Tallinna ülemise tuletorni krundile kerkib elamurajoon

1Partner Advisory arendab Majaka asumis Tallinna ülemise tuletorni krundile kuus uut kortermaja ning renoveerib viis sõjaeelse Eesti Vabariigi aegset era- ja paarismaja pealinna üheks ainulaadsemaks elupiirkonnaks.

Foto: 1Partner Advisory

1Partner Advisory juhi Erkki Ääremaa sõnul arvestatakse arendamisel maalilise krundi ning selle keskele jääva ning tänaseni toimiva majakaga nii, et tulemus jääb harmooniline ja hubane, mitte täisehitatud plats.

“Igas Tuletorni Kodude nime kandvas uues elamus on vaid kuus korterit. Kinnistul asuvad kolm eestiaegset eramaja ning kaks paarismaja, mis renoveeritakse täpselt muinsuskaitse nõuete järgi,” ütles Ääremaa ja lisas, et viiendik kodusid on juba enne ehituse ning ametliku müügi algust omaniku leidnud.

Erkki Ääremaa sõnul rajatakse Tuletorni Kodude ümber küll aed, aga ajaloohuvilised saavad päevasel ajal torni oma käega katsuma tulla. Öösel on kvartal turvakaalutlustel võõrastele suletud.

Tallinna ülemise tuletorni 10 000 ruutmeetri suurusele krundile rajatakse ja renoveeritakse 3000 ruutmeetrit kodusid. Esimese korruse korterid saavad avarad õueterrassid, samuti on kõikidel korteritel oma rõdu.

Tuletorni Kodude arhitekt on Peeter Pere ja arendaja 1Partner Advisory. Tuletorni Kodude ehitus algab märtsis.

Tallinna ülemine tuletorn asub Pae tänaval, Majaka asumis ning rajati 1835. aastal algselt puitsõrestiktornina. Praeguseni toimiv kivist torn valmis 1896. aastal. 40 meetri kõrgune tuletorn on rajatud merepinnast 40 meetri kõrgusele. Tuletorn on tänaseni igapäevaselt töös.

Foto: 1Partner Advisory
Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806