Autor: Allan Rajavee • 16. detsember 2020

Päästeameti reidi tulemus: tuleohutusnõuetele ei vastanud kontrollitud kauplustest ligi pooled

Päästeameti alarmsõiduk
Foto: Raul Mee
Novembri lõpus ja detsembri alguses kontrollis päästeamet 308 kauplust üle kogu Eesti. Kontrollreidist selgus, et ligi pooltel kauplustel oli probleeme tuleohutusnõuete täitmisega.

Tuleohutusnõuetele vastas 54% kontrollitud kauplustest, 46% kontrollitud poodidest esines tuleohutuse osas puuduseid. „Peamised puudused olid seotud evakuatsiooniteede ja -pääsudega. Tihtipeale ei olnud evakuatsiooniteedel olevad uksed võtmeta avatavad või oli evakuatsioonitee takistatud. Samuti oli probleeme kontrollimata ja hooldamata tulekustutite ja tuleohutuspaigaldistega ning lahti jäetud tuletõkkeustega,“ selgitas päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juht Tagne Tähe.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474