Autor: kinnisvarauudised.ee • 11. veebruar 2021

Ajaloolise Lutheri Kvartali keskmesse rajatakse uuendamisel ka suur park

Lutheri Kvartali keskele tuleb park.
Tallinna kesklinnas asuva Lutheri Kvartali kinnistu arendaja Triple Net Capital plaanib uue ja vana arhitektuuri kombineerimise ja kinnistule suure pargi rajamisega luua pealinna keskmesse uudse ning väärika elu- ja töökeskkonna.

Triple Net Capital OÜ koostöös investeerimispartneri Kala House OÜga soetas kinnistu veebruari alguses.

Triple Net Capitali partneri Andres Urbi sõnul on tegu väga pikalt ja põhjalikult ette valmistatud projektiga, sest legendaarse kvartali uuesti ellu äratamine on suur vastutus. „Eesti elanikud ja ettevõtted on näidanud, et soosivad kvaliteetselt väärindatud ja oma looga, kuid kaasaegseid vajadusi arvestavat keskkonda,“ märkis Urb. Ostu-müügi tehingu maksumust Urbi teatel osapooled ei avalikusta.

Endise Lutheri vineerivabriku asukohana tuntud kinnistu asub Tallinnas Pärnu maantee, Tatari ning Vana-Lõuna tänava ääres ja hõlmab kokku ligi nelja hektarit. Kinnistu detailplaneering kinnitati 2016. aastal ning on viimased viis aastat oodanud kinnistu võimaluste realiseerumist.

Pressiteates öeldakse, et ajaloolise väärtusega kinnistu uuenduskuuri käigus kombineeritakse vana uuega. Omaaegse tööstusarhitektuuri esindushoonete säilinud osad renoveeritakse ja hoonestuse ansamblit täiendatakse uushoonestusega. Lutheri Kvartali kinnistule rajatakse uue omaniku plaanide kohaselt 400 korterit ning ligikaudu 40 000 ruutmeetrit ärikinnisvara kahes etapis. Uue kvartali parkimine on lahendatud maa-aluse parklaga, mis täidab 600 kohaga kõik piirkonna vajadused.

Arendaja ja arhitektide hinnangul saab kvartali eriliseks väärtuseks ja tõmbenumbriks selle südamesse rajatav 5000ruutmeetrine Lutheri park. Pargiala keskmes saab paiknema mitmekülgsete kasutusvõimalustega ala. Lutheri park saab oma mahult olema võrreldav teiste Tallinna kesklinna parkide, näiteks Falgi, Koidu, Lembitu ja Vaikse pargi ning Vabaduse väljakuga.

Triple Net Capitali kinnisvara arendusprojektide juhi Timo Aarmaa hinnangul saab Lutheri Kvartal olema multifunktsionaalne keskkond, mis on eriti sobilik start-up-tüüpi ettevõtetele.

Elu- ja ärihoonete ning pargi vahelise sünergia loomisel oleme eeskuju võtnud just Silicon Valley sarnastest asumitest ja naabruses olevatest ükssarvikute suurest kontsentratsioonist. Kvartal saab olema uus tõmbekeskus mitte ainult ümbruskonnas asuvate start-up-ettevõtjatele ja ümbritsevate Tatari, Veerenni ja Uue Maailma asumite elanikele, vaid armastatud sihtkoht kõikidele.“

Lutheri pargi arendusega tekib kvartalisse jalakäijatele ning ratturitele suunatud kvartalisiseste tänavate võrk, mis ühendavad parki ka ümbruskonnas asuvate Tatari, Veerenni ja Uue Maailma asumitega. Kvartali ümbruse infrastruktuuri täiendatakse just kergliiklust eelistades.

Lutheri Kvartali hoovid liigendatakse erineva aktiivsusega ning eriilmelisteks tsoonideks, soosides mugavat ajaveetmist erinevateks tegevusteks. Olemasoleva kõrghaljastuse ala säilitatakse loodusliku pargialana.

Triple Net Capital on Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarenduse ettevõte, mis arendab terviklikke eluskeskkondi koos ümbritseva taristu ja avaliku ruumiga. Suuremad käimasolevad elamuarendusprojektid on Tallinnas Pärnu maanteel asuv Vektor ja äsja omandatud Lutheri Kvartal, Peetri alevikus Kesk-Peetri, Veskikodu ja Krati Kvartal ning Saue vallas Uus-Nõmme ja Kadakamarja Kodu. Viie aasta jooksul arendatud ja veel arendamisel olevate korterite arv ulatub tuhandeni, samuti on ettevalmistavas faasis umbes sama palju kortereid ja 100 000 m2 äripinda.

Kolm aastat tagasi alustanud ja oma tegevuses kinnisvarainvesteeringutele keskendunud Kala House OÜ eesmärk on panustada üldist linnaruumi mõjutavatesse jätkusuutlikkesse ja unikaalsetesse kinnisvaraarendustesse, millel on laiem positiivne mõju Eesti linnaalade arengule. Lisaks Lutheri kvartali investeeringule on Kala House OÜ panustanud näiteks ka Ambassadori maja ja Triple Net Capitali Kesk Peetri arenduse viimasesse etapi arendusse Tallinna lähedal.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474