Autor: kinnisvarauudised.ee • 11. veebruar 2021

Uuring: eksperdid prognoosivad Tallinna kinnisvarahindade jätkuvat tõusu

Tallinnas tasub kinnisvara soetada ka investeerimise eesmärgil.
Foto: Liis Treimann
1Partner Kinnisvara viis Eesti suuremate kinnisvarabüroode ja sektori arvamusliidrite hulgas läbi uuringu, mille kohaselt prognoosib 55 protsenti vastanutest, et Tallinna korteri ruutmeetri hind tõuseb aasta lõpuks kuni 10 protsenti.

Kinnisvarasektori arvamusliidritest 27,5 protsendi arvas, et hinnad on tänavu aasta lõpuks mulluse detsembriga samal tasemel. Hinnalangust ootab aga vaid kümme protsenti vastanutest, seisab 1Partner Kinnisvara pressiteates.

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul pole erilist kahtlust, et Tallinna kinnisvara pikas plaanis tasapisi edasi tõuseb. „Ka värske uuring kinnitab, et 87,5 protsendi valdkonna ekspertide hinnangul tasub Tallinnas ka sel aastal kinnisvara puhtalt investeeringuna ostmiseks ära,“ ütles Vahter.

Kinnisvarahindade tõusu prognoosivad eksperdid kõige suurema tõenäosusega Kesklinna, Kopli ning Pirita korteritele. Potentsiaalset kinnisvarahindade langust nähakse kõige tõenäolisemalt Vanalinna piirkonnas.

„Kõige suurem kinnisvarahindade mõjutaja on rahvastiku ja majanduse koondumine Tallinna ja Harjumaale. Samas on oluline, et hinnad liiga kiiresti ei kerki, sest keegi ei soovi maailma suurlinnade olukorda, kus näiteks ühetoaline maksab pool miljonit eurot. Eestis on õnneks vaatamata vaikselt kerkivale ruutmeetri hinnale kasvanud ka keskmised palgad ning kümne aasta taguse ajaga võrreldes saab praegu endale suuremat või paremat pinda lubada,“ rääkis Martin Vahter.

1Partneri uuringu kohaselt prognoosis 42,5 protsenti vastanutest, et pealinna kinnisvaratehingute arv mullusega võrreldes tänavu kasvab. 40 protsendi vastanute hinnangul jääb see samale tasemele mis 2020. aastal (11 804 tehingut). Vaid 17,5 protsenti vastanutest ootab tehingumahtude kahanemist.

„Inimesed soovivad lihtsalt eluga edasi minna, mistõttu tehingute arv tänavu pigem kasvab. Tuleb heas mõttes keskpärane kinnisvara-aasta,“ võttis Vahter uuringu kokku.

2021. aasta jaanuaris tehtud küsitluses osales 40 arvamusliidrit ja eksperti Eesti suurematest kinnisvarafirmadest 1Partner, Pindi, Arco Vara, Kinnisvaraekspert, Ober-Hausi Kinnisvara, 1Partner Seven, Adaur, Laam, Raid & Ko, LVM, Domus, 2Kinnisvara, EfTEN, CKE, RE Kinnisvara.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474