Autor: Helen Roots • 30. märts 2021
Ainult tellijatele

Kunstlikult tekitatud koduostupaanika ja manipuleeritud numbrid

Möödunud reedel Äripäeva Raadio hommikuprogrammis kutsus Pindi Kinnisvara juht Peep Sooman inimesi üles mitte minema kaasa kinnisvaraturul valitseva korteriostupaanika ja enampakkumiste hüsteeriaga. Kinnisvarauudistele antud eksklusiivses intervjuus jäi samuti kõlama soovitus maha rahuneda ja olukorda mõistusega võtta.

Autor: Andres Haabu

Sooman leiab, et info, mis praegusel ajal meedias levib – kuidas inimesed ostavad meeletult kodusid kokku, kuidas hinnad aina kasvavad ja kuidas need, kes täna otsustavalt tegudele ei asu, jäävad õige pea tühjade pihkudega –, on üsnagi meelevaldne. „Tohutult palju manipuleeritakse numbritega,“ selgitab Sooman Kinnisvarauudistele, „aga vaadata tuleb tehinguühikute arvu, mis ei ole tegelikult kasvanud, vaid pigem hoopis natuke langenud. Praegust olukorda moonutab asjaolu, et pakkumisi on turul tõesti vähe, kuna pärast esimest koroonalainet võtsid paljud müüjad oma müügipakkumised turult maha, mõttega, et vaatame, mis saab, mis me praegu ikka müüme. Samuti võtsid arendajad kopad maast välja, kus võimalik.“ Kollijutte, et eluasemed ühel hetkel turult otsa saavad, tema kinnitusel aga praegu karta ei ole – neid tuleb juurde.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806