Autor: Martin Johannes Teder • 2. august 2021

T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge

T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat müüakse koos ettevõttesse kuuluvate ja ettevõtte majandamisega seotud ja selle majandamist teenivate asjade, õiguste ja kohustustega, muu hulgas ettevõttega seotud lepingutega.
Autor: Andras Kralla
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.

Pankrotimenetlusse sisenenud T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaadi suurim võlausaldaja on Luksemburgi firma Lintgen Adjacent Investments S.a.r.l. Nende kasuks seatud 84,5 miljoni euro suuruse hüpoteegi järgi määratigi oksjoni alghind.

Lintgeni esindaja vandeadvokaat Toomas Vaher rääkis, et õiglane on üritada vähemalt hüpoteekide väärtusega T1 keskust müüa. “Kuigi see alghind on arvatavasti liiga kõrge,” sõnas ta. Vaheri sõnul sellise hinna pealt ostjat tõenäoliselt ei leia. “Aga tuleb ära testida,” ütles Vaher.

Lintgenil on Vaheri sõnul kindlasti huvi konkureerida T1 kinnistu omandamisel, kuid selleks on vaja välja selgitada teiste ostuhuvid. “Seetõttu ka avalikud oksjonid,” selgitas ta.

Alghind on ebareaalne

T1 suhtes kriitiline olnud naaber Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits ütles, et alghind tuleks pooleks lõigata, et realistlik ostja leida. “See on ebareaalne summa ja ma arvan, et sellel oksjonil on täpselt null huvilist,” sõnas ta.

Hoolimata suurtest investeeringutest on Pärnitsa arvates keskuse väärtus palju väiksem. Tema sõnul tuleb sinna mitukümmend miljonit juurde investeerida, et keskusest konkurentsivõimeline bürooarendus, elamuarendus või muu multifunktsionaalne arendus teha. “Aga mul ei ole ideed, mida sinna teha,” ütles ta. Kontorihooneks näiteks T1 Pärnitsa sõnul ei sobi.

Jätka lugemist Äripäevas.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474