Autor: Eerik Lagle • 6. august 2021

Piritale kerkivad miljon eurot maksvad korterid, arendaja tahab ka börsile minna

Liveni juht Andero Laur.
Foto: Andras Kralla/Äripäev
Kui kinnisvarafirma Liveni Piritale plaanitavas 70 miljoni euroses uusarenduses esimesed majad ja suisa miljon eurot maksvad korterid valmis saavad, on ettevõte ideaalstsenaariumi järgi börsile jõudnud, avaldas ettevõtte üks omanikke Andero Laur.

Sel nädalal teatas Liven, et ostis 12 miljoni euroga Pirita TOPi kõrval platsi, millele kavatseb ehitada 220 korteriga elamukvartali, kusjuures projekt läheb kokku maksma 70 miljonit eurot. Ettevõtte juhatuse liige Andero Laur ütles, et uusarenduse esimene etapp peaks valmima 2024. aasta alguses. „Kindlasti kõige kallimad korterid ületavad miljoni euro piiri,“ lausus Laur.

Laur selgitas, et pigem plaanitakse Piritale ehitada suured korterid, 100ruutmeetrised ja isegi priskemad. Seda seetõttu, et Liveni klientide seas on tema sõnul palju neid, kes otsustavad oma maja vahetada korteri vastu ning nemad tahavad rohkem ruumi ja mugavusi. "Seda kliendigruppi täheldame päris palju sinna tulemas," lausus ta.

Laur arvas, et tegemist on ilmselt elamiseks parima asukohtaga Tallinnas: pääseb kiiresti linna, rannapromenaad, 50 meetrit merest. "Erinevalt muudest Pirita uusarendustest, siis autotee ei lähe mere ja maja vahelt, maja ise on mere ääres," märkis ta. Liven mõtleb arendusele luua ka palju ühisalasid, nt jõusaalid, ühiskasutatavad kontoripinnad, võib-olla isegi paar ujumisrada kuskil maa-alusel korrusel, rääkis ta. Lauri sõnul on plaanis korrastada mereäärne promenaad ning siduda see ülejäänud Pirita teega. Hoonete esimesele korrusele mere äärde on kavas rajada äripinnad – põhiliselt kohvikud. Laur avaldas lootust, et arendus rikastab linnaruumi ja kogu Pirita suunda.

Ortofoto arendatavast piirkonnast.
Foto: Maa-amet

Lauri sõnul võimaldavadki kõik selliseid lisaväärtused taolist müügihinda küsida. Tema sõnul ületavad kindlasti kõige kallimad korterid miljoni euro piiri, samuti on tema sõnul oodata üht Tallinna kalleima ruutmeetri hinnaga korterit.

Kontseptsiooni väljatöötamine, projekteerimine ja ettevalmistused võtavad Lauri sõnul aega umbes poolteist aastat, ehitusega loodetakse alustada 2023. aasta alguses. Esimene etapp peaks valmima 2024. aasta alguses ja kõik etapid peaksid valmis olema 2025. aasta jooksul.

Mis seis selleks ajaks kinnisvara turul on? Laur ütles, et kinnisvaraturg ei ole kuidagi erinev Eesti majandusest, vaid peegeldab seda väga hästi. "Kui uskuda Eesti majanduse kasvu, kui uskuda seda, et meie iduettevõtted on jätkuvalt edukad, uskuda sellesse, et uusi ettevõtjaid tuleb juurde ja juurde, siis kinnisvara käib kogu majandusega käsikäes. Kinnisvaraturul mingisugust oma rütmi ei ole ja ei teki ka,“ arvas Laur.

Ettevõtte edasiste plaanide kohta jätka lugemist Äripäevas.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474