Autor: kinnisvarauudised.ee • 27. jaanuar 2022

Ignorantsus ja taipamatus sunnib lahendusi otsima nutiprügikastidest

Hoolimata informeerivatest siltidest ei ole suur osa elanikest siiski veel aru saanud, kuhu konteinerisse mis jäätmeid sorteerida. Et õige prügi satuks õigesse konteinerisse, tuleb appi võtta nutikonteinerid.
Anti Palm: "Vaatamata selgitavatele siltidele prügikasti kõrval tuleb aeg-ajalt ikka ette olukordi, kus biojäätmete konteinerisse on rännanud hoopis pakendikonteinerisse kuuluv pudel või sobimatu kilekott."
Foto: Pexels

Kuigi paljud korrusmajad on juba täna loonud võimalusi prügi sorteerimiseks, tuleb Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul korteriühistutel teha veel palju teavitustööd. „Paar aastat tagasi viisime ühistute seas läbi küsitluse, kus palju kurdeti inimeste hoolimatust, lausa soovimatust prügi sorteerida,“ nentis Jaadla. Üheks suuremaks murekohaks on vähene arusaam sellest, mis ühte või teise konteinerisse käib – ka Rakvere ühistujuhi Anti Palmi sõnul tuleb vaatamata selgitavatele siltidele prügikasti kõrval aeg-ajalt ikka ette olukordi, kus biojäätmete konteinerisse on rännanud hoopis pakendikonteinerisse kuuluv pudel või sobimatu kilekott.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474