Autor: kinnisvarauudised.ee • 11. aprill 2022

Kodukindlustus ei anna garantiid üürisuhtele

Mida rohkem uusi üürileandjaid turule tuleb, seda enam tekib ka segadust, mis lahendused täpselt kaitsevad osapoolte vahelist üürisuhet. Korrektne üürileping ja kodukindlustuse olemasolu on osa elementaarsest hügieenitasandist, kuid igas olukorras nendest abi siiski pole. Üürisuhe tuleb eraldi kindlustada, mille sisulisest tähendusest räägib lähemalt Rendini õigusjuht Lia Siht.

"Igal osal on oma roll või funktsioon. Korrektselt koostatud ja õiguslikult pädev üürileping paneb kirjalikult paika osapoolte üldised kokkulepped, õigused ja kohustused. Kodukindlustus katab kahju õnnetuste ja vandalismi korral; kodukindlustus koos vastutuskindlustusega hüvitab kulud, kui õnnetusjuhtumi tõttu on kahju saanud kolmas osapool (üldjuhul naaber). Üürisuhte kindlustus kaitseb koduomanikku siis, kui tema üürnik on tekitanud süülist majandusliku või varalist kahju," annab Rendini õigusjuht Lia Siht ülevaate.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474