Autor: kinnisvarauudised.ee • 17. juuni 2022

Sõõrumaa, Lõhmus ja Hanschmidt kinnisvarast ja äri kindlustamisest

Kas sügiskülmad lõhkavad kohalikul turul hinnamulli või võib loota kinnisvaraturul paremaid arenguid? Seda saad teada juba 29. septembril.
<strong >Hanschmidt, Lõhmus ja Sõõrumaa on üks osa headest Äriplaanil esinevatest esinejatest. </strong>

Tippettevõtjad, keda hinnaralli ja sellega kaasnevad tururiskid ei morjenda.. Kuidas täpsemalt, seda saab kuulata 29. septembril Kultuurikatlas toimuval konverentsil Äriplaan, kus lavale astuvad Eesti majandusvedurid. Pileti saab soetada siit.

Infortar on suuromanik Ain Hanschmidti sõnul hoolimata keerulistest aegadest hoopis suurendamas kinnisvaraportfelli. Seejuures on ettevõttel pooleli mitu kinnisvaraarendust. Nii soovib Infortar lähiaastail lõpetada ära varasemalt külmutatud Tallink City kaubanduskeskuse projekti. Tõsi – kaubanduskeskuse asemel tuleb Lasnamäe Centrumi taha tõenäoliselt mingi muu arendus.

Peagi valmiva Patarei merekindluse valitseja Urmas Sõõrumaa nentis, et koroonalaine ja ka Ukraina sõja kriis andis arendusele päris kõva hoobi. See, et ka riik ei tulnud appi, oli Sõõrumaa sõnul ootamatult halb uudis. “Meie õnneks ei ehita me suhtarvude võrdluses ikkagi raud-betoonist, vaid me rekonstrueerime vanat. Aga ma tõepoolest arvasin, et keerulistes oludes, kus Patarei oli riigile 30 aastat koormaks kaelas, tuleb mingigi abi. Nüüd nägin, et see on ainult minu mure.” Kuid siiski ei anna Sõõrumaa alla: “Jälgime protsesse, küll me selle korda teeme. Patarei merekindlus saab uute unistuste sümboliks!”

LHV suuromaniku Rain Lõhmuse hinnangul pole aga kasvutrendis Euribor kodulaenu taotlejate peamine probleem. "Kahjuks või õnneks mõjutab uue kodu ostjaid märksa rohkem ehitushindade plahvatuslik tõus kui võimalik euribori kasv," märkis Lõhmus.

Niisiis - kui tõusevad ehitushinnad, siis peavad tõusma ka kinnisvarahinnad. See aga ei pruugi tähendada pidu arendajate õuel. Juba sel kevadel on kuude võrdluses hakanud tehinguaktiivsus langema, kuid hoolimata sellest on jätkanud kinnisvarahinnad kasvamist. Seega on õigustatud küsimus – kas kinnisvaramull on lõhkemas?

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474