Autor: kinnisvarauudised.ee • 5. oktoober 2022

Korterite ja majade hinnad ning tehingud langesid

Võrreldes augustiga, kahanes septembris Eesti korterite hind 8,8% ja tehingutearv 21,6%, majade hind 10% ja tehingute hind 15,9%. Hindade ja tehingute langust veab linnadest Tartu, tõdeb Uus Maa analüütik Risto Vähi Maa-ameti statistika põhjal.
Kinnivaraarenduse konverents 2018
Foto: Raul Mee

„Inimesed on äraootaval seisukohal ning fookus on uue kodu ostmiselt rohkem muudel asjadel. Kõige suurem mõju on kommunaalkuludel ning enne suuremate otsuste tegemist tahetakse esimesed krõbedamad küttearveid ära näha. Lisaks on aina olulisemaks teemaks muutunud kasvav euribor,“ märgib Vähi. Tavaliselt tehinguaktiivsus peale puhkusteperioodi lõppu septembris tõuseb, aga tänavu mõjutasid turgu mitu vastupidise mõjuga tegurit.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474