Autor: Siim Sultson • 12. oktoober 2022

Kinnisvaraturul kostub kukkumise vilinat

Mõõnavad tarbija ja ehituse kindlustundeindikaatorid, suvelegi allajäävad kahanevad kinnisvara tehinguarvud juhatavad sisse kinnisvaraturu hoogsa languse pimedusse.
Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman hindab kinnisvaraturu perspektiivi kehvaks.
Foto: Raul Mee

„Seis on nutune: kõrvalkulud tõusevad, allahindlusi on aina enam, laenud kallinevad, tarbija kindlus on madalal ehk -45…!“ prahvatab Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman Uus Maa analüütik Risto Vähi 5. oktoobri tõdemuse peale korterite ja majade hindade ning tehingutearvu septembrikuise languse kohta. Isegi suvekuudel olid inimesed täiesti stressis. Septembrimüük on kehvem kui suvekuudel – müüjate turg muutub ostjate turuks, tõdeb ta, lisades: „Kui kaua see nii on? Ei tea. Täna ei ole usu ja lootusega miskit pistmist!“ lisab ta hoogsalt.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474