Autor: kinnisvarauudised.ee • 20. jaanuar 2023

Riik ühtlustab kinnisvara hindamise reegleid

Uus, seni veel eelnõuvormis õigusakt koondab ja ühtlustab seni erinevates määrustes olnud hindamist reguleerivad sätted ja muudab hindamise alused selgemaks, teatab Maa-amet.
Foto: Andres Haabu

Kooskõlastamisele saadeti Vabariigi Valitsuse määruse eelnõu „Kinnisasja erakorralise hindamise kord,“ mis reguleerib väärtuse hindamist eelkõige nendes tehingutes, kus üks osapool on riik või kohalik omavalitsus. Lisatud on hüvitamise eesmärgil hindamist puudutavad sätted ja kasvava metsa hindamise sätted, võimaldades metsa hindamisel laiemalt kasutusele võtta puidusortimendi arvutamise ja väärtuse hindamise mudeleid.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474