Autor: kinnisvarauudised.ee • 18. mai 2023

Energiaagentuur: raiskava elamufondi ja ülepakkumise vastu aitab lammutamine

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) ning Tartu Regiooni Energiaagentuur (TREA) tõdesid projekti POWERPOOR ja ENPOR Eesti koostöökogude kohtumisel, et energiavaesus vajab täpsemat määratlust ja laiemat käsitlemist.
Foto: Julia-Maria Linna

„Arvestades, et Euroopa on võtnud sihi eluasemete renoveerimisele, tuleb väga tähelepanelikult vaadelda, milline on kortermajade elanike tegelik renoveerimisvõimekus,“ rääkis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla. „Piirkonniti on inimeste toimetulek ning sellega seoses ka võimalused väga erinevad – näiteks Valgamaal jääb 70% leibkondade sissetulek alla Eesti keskmise, Ida-Virumaal on selliseid leibkondi aga veelgi enam.“ Et piiratud toimetulek mõjutab majade renoveerimist, nähtub Jaadla sõnul kasvõi viimasest renoveerimistoetuste taotlusvoorust, kuhu Ida-Virumaalt ei tulnud ühtki taotlust.

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474