Autor: kinnisvarauudised.ee • 25. mai 2023

Luminor: inimesed tahaks osta kodu, kuid kõrge hind takistab

Luminori tellimusel hiljuti läbi viidud uuringu kohaselt plaanib kolmandik Eesti inimestest lühemas või pikemas perspektiivis uue kodu ostmist, neist 10% lähema kahe aasta jooksul. Eluaseme soetamise peamiste takistustena nähakse väikeseid sissetulekuid ning kõrgeid kinnisvarahindu.
Foto: Liis Treimann

Iga kümnes uuringus osalenud Eesti inimene (10%) plaanib uue eluaseme soetamist lähema kahe aasta jooksul või otsib juba praegu sobivat võimalust. Kolme kuni nelja aasta perspektiivis peab uue kodu ostmise plaani 4% ning veelgi pikemas vaates 7% vastanutest. Samuti on neid (11%), kel soov olemas, aga ajastuse osas kindel nägemus puudub. Huvitavad erisused tekivad regiooniti: Tallinnas plaanib uue eluaseme soetamist 37% ja Tartumaal 36% elanikest, seevastu Ida-Virus vaid viiendik seal elavatest inimestest.

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474