Autor: kinnisvarauudised.ee • 15. august 2023

Venelased jahivad okupeeritud Mariupolisse odavaid kortereid

Umbes aasta tagasi haaras Venemaa pärast hävitavaid lahinguid kontrolli Ukraina linna Mariupoli üle. Nüüd räägib Venemaa, kui hästi läheb linna üles ehitamisega, mille peale on venelased asunud linnast oma uut kodu otsima.
Lahingujärgne Mariupol.
Foto: ZUMA/Scanpix

Venenemaa püüab linna igas mõttes oma kontrolli all hoida, kirjutab BBC. Liiklusmärke vahetatakse venekeelsete vastu, koolides minnakse üle Venemaa õppekavadele, linna jäänud elanikele surutakse peale Vene passe.

BBC andmetel on viimastel kuudel hakanud venelased Ukrainas okupeeritud aladele kinnisvara otsima. Seda tõestavad ka sotsiaalmeedias leitavad kuulutused, millega kortereid otsitakse.

"Olen leidnud kinnisvara. Mariupolist saab ilus linn," ütles Murmanski elanik Vladimir BBC-le. Ta ei taha ajakirjanikele avaldada oma täisnime. Tema ja veel mitmedki venelased on asunud Mariupolisse kinnisvara otsima.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474