Autor: Anne Pärgma • 18. august 2023

Kas eluasemelaenu tasub ennetähtaegselt tagasi maksta?

Vanarahvas tavatses öelda, et võlg on võõra oma, kuid kas see kehtib ka eluasemelaenude puhul? Praegu, tõusnud intressimäärade valguses, mõtlevad kindlasti paljud koduomanikud, et äkki tasuks kogunenud säästudega tasuda eluasemelaen ära ennetähtaegselt. Swedbanki eluasemelaenude valdkonnajuht Anne Pärgma arutleb, mida peaks enne seda sammu kaaluma.
Swedbanki eluasemelaenude valdkonnajuht Anne Pärgma märgib, et enne eluasemelaenu ennetähtaegset tasumist tuleb vaadata üle muud finantskohustused (Foto: Swedbank).

Üldiselt on pikalt räägitud, et eluasemelaen on odav ning tänane igakuine laenumakse tundub lepingu pikkust ja inflatsiooni arvestades juba mõne aasta pärast oluliselt väiksem. Samas võivad tänavused intressimäärade tõusud panna inimesi selles väites kahtlema. Muidugi tuleb arvestada, et kuue kuu keskmine euribor, millega enamik kodulaene on seotud, ei jää kõrgeks igavesti, kuid sellegipoolest on laenu ennetähtaegne tasumine kliendi jaoks alati võimalik.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474