Autor: Lauri Leet • 24. august 2023

Ekspert: euribor jääb 4% juurde järgmise aasta alguseni, marginaal alaneb veidi

Eluasemelaenude mahtude kahanemine on nõudluspoole efekt. Võrreldes 2021. ja 2022. aastaga, näeme langust 20%-30%, ent, võrreldes ajaga enne koroonakriisi, on nüüdsed mahud üsna samas suurusjärgus, rääkis Eesti Panga ökonomist Taavi Raudsaar Äripäeva raadios.
Eesti Panga ökonomist Taavi Raudsaar
Foto: Raul Mee

Praegu näib euribor jäävat 4% juurde ja sellisel tasemel on see järgmise aasta alguseni. Seejärel võib Raudsaare sõnul näha väikest alanemist ja 2025. aasta lõpuks võib see jõuda umbes 3% juurde. Samas tuleb laenuvõtjal arvestada, et pikaajaline vaade on, et euribor jääb 2-3% juurde.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474